Verwol-plafonds op Schiphol

Misschien heeft u ze onbewust al gezien, of loopt u er binnenkort onderdoor.: de nieuwe Verwol-plafonds op luchthaven Schiphol.

Diverse gedeeltes van Schiphol zijn opnieuw ingericht en gemoderniseerd. Onder andere de E&F pier, de G-pier, het GH gebouw, vertrekhallen, de B&C lounge, Lounge 2, reclaim ruimtes en een buitenterrein zijn aangepakt. Verwol was verantwoordelijk voor 40.000 vierkante meter plafond, 13.000 vierkante meter aan wanden en 3.000 strekkende meter koven.

De aanpassingen waren nodig om ook in de toekomst te voldoen aan de Europese regelgeving. Het project dat Schiphol hiervoor opstartte kreeg de naam One XS. Het project heeft voor Verwol 4 jaar geduurd en er waren periodes waarin er maar liefst honderd man van Verwol tegelijkertijd aan het werk waren op de luchthaven. Een groot deel van de werkzaamheden is uitgevoerd in de avond- en nachturen om de passagiers zo min mogelijk overlast te bezorgen.


“Een bijzondere klus was het zeker”, aldus Kees Koppes, accountmanager bij Verwol. “De luchthaven is natuurlijk dag en nacht in bedrijf en dat betekent dat je werkt met scherpe projectplanningen en logistieke uitdagingen. Er zijn diverse producten speciaal ontwikkeld voor dit project. Zo is er in samenwerking met architectenbureau Benthem Crouwel NACO bijvoorbeeld een speciale Schipholwand gemaakt.”

In totaal achttien verschillende soorten plafonds en zeven soorten wanden zijn geleverd en gemonteerd, waaronder enkele zeer speciale uitvoeringen. “Denk aan de houten grills die als wandbekleding en in plafonds zijn toegepast en de 3.600 vierkante meter buitenplafonds die weersbestendig moeten zijn.”


Het resultaat van alle werkzaamheden is dat Schiphol nog efficiënter passagiersstromen kan verwerken, voldoet aan de veiligheidseisen en een prettige uitstraling heeft. Koppes: “We zijn trots op ons werk op Schiphol. We hebben opnieuw aangetoond dat we maatwerk kunnen leveren en laten zien waarom we marktleider zijn in systeemwanden, plafonds en complete interieurrealisatie.”

www.verwol.nl