Haworth toont ‘spaces en places’ op Orgatec

Wordt u al zenuwachtig? De Orgatec komt zo langzamerhand dichtbij. Bedrijven staan in de startblokken om de internationale sector te informeren over nieuwe producten en diensten op het gebied van projectinrichting. Neem Haworth. De fabrikant kondigt aan de Orgatec aan te grijpen om het te hebben over het creëren van ‘spaces en places’.

“Op Orgatec 2016 verkennen Haworth en partners in samenwerking met ontwerpster Patricia Urquiola het belang van het creëren van ruimten (spaces) en plekken (places) binnen de moderne werkomgeving”, meldt het bedrijf in een aankondiging. “Onder het motto ‘Explore our space, discover your place’ kunnen bezoekers de impact ervaren van belangrijke ontwerpbepalende elementen achter inspirerende ruimten en productieve plekken die individuen en ondernemingen ondersteunen bij het behalen van hun doelstellingen.”

“Een zorgvuldig uitgezochte aankleding, kleuren, materialen en verlichting in combinatie met akoestiek en geïntegreerde technologie kunnen je omgeving doen veranderen van een fraaie en memorabele ruimte in een plek waar mensen naartoe gaan, omdat ze zich er goed voelen of er productiever worden – een plaats om te werken”, zegt Henning Figge, Vice President Europa, in een toelichting op het concept voor de beurspresentatie dit jaar.

De stand wordt ingericht met meubilair dat de werksfeer kan versterken, waaronder een collectie nieuwe producten van Haworth en Cappellini afgestemd op specifieke behoeften en functies. Twee van de belangrijkste nieuwe producten, ontworpen door Patricia Urquiola, zijn ‘Be_Hold’ en ‘Immerse’, respectievelijk een elegant ontworpen opbergsysteem en vergaderoplossing. “Bij deze producten is het nieuwe Europese kleuren- en materialen palet van Haworth toegepast, waardoor ze zijn getransformeerd van functionele oplossingen tot design-blikvangers.”

Haworth presenteert ook zijn nieuwste bureaustoel: Fern. “Deze voorziet in ongekend ergonomisch zitgemak en vertegenwoordigt een nieuwe ontwerptypologie op het gebied van kantoorstoelen. Andere opvallende, nieuwe producten zijn de iconische Drum stoel van Mac Stopa en de Telo Lounge van Sebastian Herkner – beide voor Cappellini – en de designstoel Poppy, die voor Haworth is ontworpen door Patricia Urquiola.”

Haworth nodigt bezoekers uit om de kracht te ervaren van een goed ontworpen, holistische omgeving die individuen kan inspireren en ondernemingen kan transformeren. Het bedrijf is te zien op stand A68-B69 in hal 9.1 op de Orgatec in Keulen vanaf 25-29 oktober.

www.haworth.com