Velto presenteert circulair label

Stoelenleverancier Velto onderzoekt constant met verschillende partijen hoe meer waarde aan gerecyclede grondstoffen toegevoegd kan worden. “Hiervoor hebben we het label ‘360 by Velto’ geïntroduceerd”, aldus een woordvoerder.

“Bij een bijeenkomst van ‘Circulaire Economie in bedrijf’ zijn we in contact gekomen met een van de gastsprekers: Rik van Gils. Hij is eigenaar directeur van Dragon Plastics Rotomolding. Wij zagen mogelijkheden met ons afval en zijn werkwijze, en dit heeft tot een inspirerende samenwerking geleid.”

Na verschillende gesprekken en testen is een nieuw zitmeubel ontwikkeld uit een gerecyclede bureaustoel. “Er zijn inmiddels zwarte, witte en rode krukken verkrijgbaar.” Tijdens dit proces heeft Velto de afvalscheiding nog verder verfijnd. De kunststoffen PP en PA worden nu ook apart gescheiden waardoor het meer waard is. “We verkopen 500 kilogram PP voor 250 euro, voor 500 kilogram PA krijgen we hetzelfde bedrag. Wanneer PP en PA samen wordt verzameld kost het ons 500 euro om het te laten afvoeren. Maar liefst 1.000 euro verschil!”

De kruk is volgens de woordvoerder een ‘perfecte aanvulling’ op het CE-assortiment van Velto, dat vervaardigd is uit 100 procent PP ‘en dus oneindig herbruikbaar’.

360byvelto.net