Home > Projecten > Feyenoord ‘traint’ op Marmoleum

,

Feyenoord ‘traint’ op Marmoleum

Delen

et nieuwe, multifunctionele trainingscomplex van Feyenoord genaamd 1908 (naar het oprichtingsjaar van de club) heeft Marmoleum Concrete en Marmoleum Walton op de vloer. Moederscheim Moonen Architects koos in haar fraaie, enigszins futuristische en tegelijk strak Rotterdamse ontwerp voor veel lichte kleuren en natuurlijke materialen als glas, staal en hout en daar past het CO2-neutrale Marmoleum van Forbo Flooring prima bij.

Opdracht was het ontwerpen van een rustgevende, maar tegelijk ook uitdagende omgeving die concentratie en focus stimuleert. Het trainingscomplex, bedoeld voor het eerste elftal van Feyenoord, is voorzien van alle gemakken zoals een fitnessruimte, een restaurant, ontspanningsruimtes, medische lokalen, kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen, kantoren en zelfs een zaal voor video-analyses.

De spelers en trainers van de Rotterdamse club brengen veel tijd door op 1908 en dragen een grote verantwoordelijkheid waardoor het belangrijk is dat ze zich helemaal thuis voelen op het complex en daar in een topsportomgeving kunnen toewerken naar topprestaties. Ruimten zoals de kleedkamer en het wellness-gedeelte bevinden zich om deze reden aan de achterzijde waar ze volledige privacy hebben. De kantoren en de sportmedische faciliteiten zijn juist aan de voorzijde gesitueerd waar er zicht is op de velden.

De balans tussen privacy en transparantie is de basis van het architectonische ontwerp. De open glazen gevel geeft het complex een eigentijds aangezicht. De achtergevel is eerder vormgegeven als een schild van staal dat doorloopt in het dak. Het staal is uitgevoerd in verschillende perforatiegraden wat samen met de raampartijen een dynamisch patroon creëert, passend bij een sportclub die altijd in beweging is.

Foto’s: Bart van Hoek

www.forbo-flooring.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie