Home > Productnieuws > Interieurbeplanting > Groene projecten gaan op voor prijzen

,

Groene projecten gaan op voor prijzen

Delen

Branchevereniging VHG looft binnenkort de prijzen uit voor de prijs Groenprofessional van het Jaar 2020. Een serie prachtige projecten met overvloedig ‘groen’ dingt mee naar de prijzen.

De nationale competitie van VHG voor de allerbeste groenprojecten is dit jaar in onder de overkoepelende naam Groenprofessionals van het Jaar van start gegaan. Ondanks de onzekerheden en maatregelen als gevolg van de coronacrisis is de wedstrijd in volle gang. Maar liefst elf inzendingen dingen in twee categorieën mee naar een titel Groenprofessional van het Jaar.

In de categorie Het Levende Gebouw binnen heeft de vakjury vier aansprekende projecten bezocht die meedingen naar de landelijke prijs:  

  • Essentieel kantoorgroen door Interieurbeplanting De Klerk B.V.
  • ‘Voelbaar goed’ binnengroen door Zuidkoop b.v.
  • ‘Flowerizing people’-belevingscentrum door Green Fortune en Donker Interieur
  • Majestueuze landschappelijke groenwand door Koninklijke Ginkel Groep


Ook tuinen worden beoordeeld. Hierbij kiest de jury uiteindelijke categoriewinnaar uit de volgende zeven inzendingen:

  • Keurige klassieke L-vormige tuin door GroenXpert
  • Grenzeloze watertuin door De Groot Hoveniers
  • Moderne landgoedtuin door Hoveniersbedrijf ​Harry Esselink BV
  • Landelijke zwemvijvertuin door Koninklijke Ginkel Groep
  • Optimistische compacte gezinstuin door Lindenbosch Tuinarchitectuur
  • Eclectische prairietuin door Hoveniersbedrijf De Langstraat
  • ‘Bomen zijn de baas’-villatuin door Fons Linders Tuinmeesters 


De grootse viering van het 100-jarig bestaan van Branchevereniging VHG kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Daarmee verandert ook de feestelijke bekendmaking van de Groenprofessionals van het Jaar. De prijsuitreiking en de presentatie van de prachtige showcases vinden nu in 2021 plaats.

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg en het onderhoud van particuliere tuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

www.vhg.org

 

 

 

 

 

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie