Ahrend in de Bijenkorf


Ahrend in de Bijenkorf
22-09-2011 9:30

De crisis ('Crisis, what crisis?') noopt tot creativiteit. Ahrend komt met zo'n creatieve zet: een samenwerking met warenhuisgigant Bijenkorf. Daar zijn vanaf heden de Ahrend Revolt (Friso Kramer) en Ahrend 380 (Ineke Hans) verkrijgbaar.Ahrend Revolt is een designklassieker van de hand van de nestor van het Dutch Design, Friso Kramer. Kramer, die dit jaar zijn negentigste verjaardag hoopt te vieren, ontwierp de stoel in 1953. Hij experimenteerde destijds met nieuwe materialen en technieken. Voor de Revolt gebruikte hij plaatstaal in een U-profiel in plaats van massief staal of het destijds vaak toegepaste buisframe. Het resultaat was een sterke stoel die lichter en goedkoper was en minder materiaal verbruikte. De Revolt werd in 2004 verder verbeterd en opnieuw geïntroduceerd. De stoel is verkrijgbaar in wit, zwart en sinds kort ook in grijs.

De Arend 380 van Ineke Hans werd in het najaar van 2010 bij Elle Wonen Event geïntroduceerd in samenwerking met twee Ahrend at home-dealers, Mobilia Woonstudio in Amsterdam en Strand West te Utrecht. Deze stoel is ontworpen 'in de geest van de Revolt', zoals Ineke Hans het zelf zegt. “Weinig onderdelen, een relatief eenvoudig productieproces, recyclebare materialen: dat waren de belangrijkste uitgangspunten.” De Ahrend 380 bestaat geheel uit gerecyclede en recyclebare kunststof. De zitting is gemaakt van glasversterkt polyamide. De rug is gemaakt van xenoy, een sterk en flexibel materiaal. Daardoor heeft de rug een kenmerkende en prettige vering. De Ahrend 380 is onlangs genomineerd voor de Dutch Design Award.De consumentenprijs van de Ahrend 380 (inclusief btw) is 279 euro voor het model zonder en 299 euro voor het model met armleuningen. De prijs van de Ahrend Revolt is 355 euro inclusief btw.

Ahrend is vooral bekend van kantoormeubilair, zoals bureaustoelen, tafels en kasten. De collectie van Ahrend voor thuis bestaat uit diverse tafels, stoelen en banken, waaronder enkele designklassiekers. Alle Ahrend-producten zijn duurzaam geproduceerd en stralen passie uit voor design en functionaliteit.www.ahrend.com
 

<< September 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >