Tempo-Team ‘launching customer’ voor Ahrend 2020


Tempo-Team ‘launching customer’ voor Ahrend 2020
13-10-2011 8:41

Tempo-Team wil zich in een snel veranderende arbeidsmarkt onderscheiden als brede HR-dienstverlener. Om deze ambitie kracht en inhoud te geven, realiseert Tempo-Team momenteel de missie ‘RED Ambition’. Niet alleen letterlijk te zien in de nieuwe, strakke uitstraling, maar ook in de flexibele (kantoor)inrichting van alle vestigingen. Deze wordt volledig geleverd door kantoorinrichter Ahrend, inclusief de nieuwe bureaustoel Ahrend 2020.

Momenteel wordt het complete landelijke vestigingsnetwerk van Tempo-Team verbouwd en omgezet naar een nieuwe manier van werken. De Tempo-Team-vestiging ‘nieuwe stijl’ heeft een open inrichting met veel ruimte, transparantie, kleurrijke elementen en maatwerkmeubelen. Ook de manier van werken is vernieuwd.

“In de traditionele werkwijze was de Tempo-Teamvestiging zowel ontvangst- als werkruimte,” legt Gabriel Boschman, manager huisvesting bij Tempo-Team, uit. “Bij Tempo-Team anno nu ontvangt de intercedente de flexwerker op een soort centraal ‘plein’ en voor haar reguliere werkzaamheden heeft ze een eigen werkplek. Met deze nieuwe inrichting kunnen we onze klanten en flexwerkers nog beter van dienst zijn.”

Voor Tempo-Team sprak het voor zich dat Ahrend leverancier zou worden van de kantoormeubels. Boschman: “Ons moederbedrijf Randstad, en wij dus ook, hebben met Ahrend al een langdurige relatie. De keuze voor de Ahrend 230 zou voor de hand gelegen hebben, want die bureaustoel gebruiken wij in ons hoofdkantoor. Helaas paste de ronde vormgeving van deze stoel niet in het designontwerp van onze vestigingen. Gelukkig was Ahrend júist bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Ahrend 2020, een perfect alternatief met een strakke, zakelijke rugleuning. Ook het gebruiksgemak en het duurzame karakter van de stoel sprak ons bijzonder aan.”

Omdat de Ahrend 2020 nog in de ontwikkelingsfase zat, waren voor het Tempo-Test-Team alleen nog prototypes beschikbaar. “Voor ons best een spannend moment, want onze medewerkers zijn superkritisch! Maar ze gaven alleen maar positieve reacties en dus konden wij Ahrend groen licht geven voor de levering van de eerste duizend exemplaren,” zegt Boschman.Dankzij deze order is Tempo-Team zelfs launching customer voor de Ahrend 2020. Overigens levert Ahrend ook Arper bezoekersstoelen, Ahrend 500 bureaus, Ahrend ladeblokken en kasten, Ahrend Facet vergadertafels, Kartell prullenbakken en kapstokken. Het Tempo Team pleinmeubilair heeft Ahrend op maat laten maken door het Techo.

Vanuit een streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen, besteedt Tempo-Team in de vestigingen veel aandacht aan milieuvriendelijke toepassingen, zoals LED-verlichting en andere energiezuinige systemen. “Ook het hergebruik van materialen is een belangrijk criterium, vooral voor de kantoormeubels, gezien het volume. Daarnaast moesten de meubels voldoen aan onze prijsvoorwaarden en alle formele normen en certificaten. Ook het comfort en esthetische uitstraling waren belangrijke criteria.”

De Ahrend 2020 past naadloos in de MVO-doelstellingen van Tempo-Team. Dankzij het cradle-to-cradle karakter bijvoorbeeld zijn alle materialen opnieuw te gebruiken. Robert Heesakkers, key account manager van Ahrend: “Er zitten geen lijm- of schroefverbindingen in, maar een speciaal klemmechanisme en het aluminium wordt na gebruik gerecycled. De lange levensduur zorgt voor lage exploitatiekosten en ook na jarenlang intensief gebruik is de stoel prima geschikt voor een volgend leven.”

Naast cradle-to-cradle is het eenvoudige gebruik van de Ahrend 2020 een belangrijk koopargument voor Tempo-Team. Boschman: “In onze nieuwe manier van werken hebben de intercedentes geen vaste werkplekken meer in de ‘pleinruimte’. De Ahrend 2020 is geschikt voor verschillende medewerkers en diverse functionaliteiten, biedt veel logisch gebruiksgemak en is blindelings verstelbaar.”

Tempo-Team was niet alleen kritisch in de keuze voor het kantoormeubilair, ook de levering blijkt aan strikte (tijds)kaders gebonden. Dat heeft alles te maken met Tempo-Teams project RoadRunner, een belangrijk onderdeel van RED Ambition. “Binnen een jaar moeten alle 180 vestigingen de gewenste moderne uitstraling hebben. Elke ‘extreme make-over’ doen we met behulp van de zogenaamde ‘turboverbouwingmethodiek’. Daarbij wordt elk pand binnen enkele dagen (van vrijdag tot vrijdag) van top tot teen gestript, verbouwd en opnieuw ingericht,” aldus Boschman.

Binnen die scherpe planning levert Ahrend elke vrijdag het meubilair volledig gemonteerd aan. De samenwerking vindt Boschman een mooi voorbeeld van waar logistiek toe in staat is. “In een uiterst strak proces doen we veel in korte tijd. Uiteindelijk moet alles klaar zijn in april 2012. Zo’n 2.300 medewerkers van Tempo-Team zitten dan op een gloednieuwe Ahrend 2020. Een logistieke topprestatie van alle partijen.”
 

<< October 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >