Ahrend wint opdracht kantoormeubilair ministeries


Ahrend wint opdracht kantoormeubilair ministeries
09-11-2011 8:49

Ahrend heeft vier van de vijf percelen gewonnen bij de Europese aanbesteding voor kantoormeubilair voor de nieuwbouw voor de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Deze ministeries worden met ingang van voorjaar 2013 gehuisvest in twee torens van ruim 140 meter hoog aan de Haagse Turfmarkt. Het project van prof. Hans Kollhoff Architekten wordt naar verwachting in december 2012 opgeleverd; verhuizing zal in het eerste kwartaal van 2013 plaatsvinden.

 

 

 (foto: Eran Oppenheimer)

 

De inrichting van de torens werd - zoals gebruikelijk bij overheidsopdrachten van een zekere omvang - ondergebracht in een Europese aanbesteding. Inrichters konden inschrijven op vijf percelen. Bij vier van de vijf percelen (de percelen 2 tot en met 5) kwam Ahrend als aantrekkelijkste aanbieder uit de bus.

In perceel 2 (gemeenschappelijke (openbare) ruimten) sluit het brede leveringspakket van Ahrend perfect aan op het programma van eisen. Daardoor kon een kwalitatief en esthetisch goede aanbieding worden gedaan, die door de opdrachtgever als meest aantrekkelijke optie werd gehonoreerd. In perceel 3 (bureaustoelen) viel de keuze op de nieuwe Ahrend 2020 van Paul Brooks. Deze geheel recyclebare stoel werd onlangs onderscheiden met een cradle-to- cradle certificaat. Voor perceel 4 (loungewerkplekken) bood Ahrend de Ahrend 750 Lounge van designer Bas Pruijser (concept: Erik Veldhoen) aan. Perceel 5 (overig meubilair met representatief karakter): dit perceel, dat representatief meubilair omvat, kan onder andere worden ingevuld met Ahrend-klassiekers als Mehes-bureaus (design Friso Kramer) en Ahrend 350-stoelen (Sigurd Rothe), een product dat bij de introductie met de prestigieuze design-award ‘Red dot: best of the best’ werd onderscheiden.

Peter-Paul Hendrikx, Managing Director Ahrend Inrichten: "Wij zijn bijzonder trots en blij dat voor het overgrote deel de keuze op Ahrend is gevallen. Deze keuze van de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderstreept eens te meer dat duurzaamheid loont, en dat duurzaamheid in de bedrijfsvoering van Ahrend en in de inzet van vele cradle to cradle-producten, uitstekend samengaan met dienstverlening, design en economische functionaliteit."
 

<< November 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >