Thonet presenteert eigen boek


Thonet presenteert eigen boek
22-11-2011 9:30

Essence 01, dat is de titel van een door meubelproducent Thonet uitgebracht boek.  De auteurs nemen de lezer mee door de rijke historie van Thonet.

Handelsmerk van Thonet: ogenschijnlijke tegenstrijdige waarden combineren tot een harmonieus geheel. Dit nieuwe boek nodigt de lezer uit een visuele en intellectueel stimulerende reis te maken door het leven van een meubelmerk met een indrukwekkende geschiedenis van bijna 200 jaar, vele eigentijdse verhalen en tijdloze producten.

Het boek laat de variatie in ontwerpen zien van de laatste jaren, voor zowel de consument als de projectsector, die zijn gemaakt in samenwerking met zeer succesvolle, eigentijdse ontwerpers. Zo zijn er de innovatieve stoelen en tafels van Stefan Diez, klassieke interieurproducten als het wandreksysteem van fp/design, de S 5000 bankserie van James Irvine, de klassieke en elegante achterpootloze stoelen van Glen Oliver Löw, de prachtig vormgegeven stoelenserie van Delphin Design en de perfecte oplossing voor vergadertafels door onder andere Lepper Schmidt Sommerlade en Hadi Teherani.

Bij Thonet is elk nieuw product, elke nieuwe ontwikkeling gebaseerd op en gerelateerd aan een geschiedenis die gekarakteriseerd wordt door twee belangrijke prestaties: de gebogen houten meubelen van Michael Thonet en zonen en de gebogen stalen buismeubelen uit de Bauhaus periode. Deze tijdloze klassiekers vormen een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Thonet en maken nog steeds succesvol onderdeel uit van de Thonet collectie.

Het eerste gedeelte van Essence 01 beschrijft de geschiedenis en de identiteit van het merk. Het boek nodigt de lezer uit om de fascinerende geschiedenis van het bedrijf en het productieproces te ontdekken. Verderop in het boek wordt getoond hoe elk individueel Thonet product met oog voor detail en met de hoogste kwaliteitseisen is gemaakt.  Het tweede deel van het boek bevat een productoverzicht, waarin alle producten voor de consument en de projectsector op sfeervolle, inspirerende wijze zijn opgenomen. Ontwerpers waarmee Thonet intensief samenwerkt komen aan het woord. Ook zijn vele quotes van beroemde filosofen, acteurs en artiesten opgenomen, die in hun vakgebied net zo toonaangevend zijn of zijn geweest als Thonet is in de wereld van design. Veel van de krachtige boodschap van dit boek is te danken aan de foto’s van de fotografen die de laatste jaren intensief hebben samengewerkt met Thonet: Michael Gerlach, Achim Hatzius, Constantin Meyer en Mirko Krizanovic.

Essence 01– Thonet Collection Book, in de talen Engels/Duits met 240 bladzijden en een oplage van 40.000 exemplaren, is te koop in de Thonet showroom te Utrecht (De Toonkamer/Pastoe fabriek, Rotsoord 3) voor 19,95 euro inclusief btw of te bestellen via info@thonet.nl (portokosten 6,75 euro).

<< November 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >