Ahrend sectorwinnaar Transparantiebenchmark


Ahrend sectorwinnaar Transparantiebenchmark
30-11-2011 13:42

Binnen de sector ‘handelsondernemingen’ is inrichter Ahrend wederom met overtuiging winnaar geworden van de Transparantiebenchmark 2011. Hiertoe werd het sociaal en maatschappelijk verslag van Ahrend over boekjaar 2010 kritisch onder de loep genomen. Ahrend behaalde 144 punten, dertig punten meer dan vorig jaar.

 

Met de Transparantiebenchmark wil de organisator, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, inzicht geven in de wijze waarop Nederlandse ondernemingen verslag doen van hun activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De Transparantiebenchmark brengt de mate van helderheid in maatschappelijke verslaggeving in beeld. Het is een onderzoek naar de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van maatschappelijke verslaggeving onder de grootste organisaties en ondernemingen van Nederland. De Transparantiebenchmark wordt ieder jaar uitgevoerd.

 

De overheid vraagt ondernemingen transparant te zijn over hun MVO-beleid en  activiteiten. Een goede verslaggeving over de MVO-inspanningen van een organisatie maakt het voor stakeholders immers mogelijk op een gefundeerde wijze met haar in gesprek te gaan.

 

MVO-verslagen en jaarverslagen van ondernemingen uit dertien verschillende sectoren werden beoordeeld. Daarbij is gekeken naar de mate waarin een helder inzicht wordt gegeven in zaken als ondernemingsbestuur, strategie, economische prestaties, milieu, sociale aspecten, stakeholdersbelangen, verificatie, uitwerking en ketenverantwoordelijkheid.

 

De volgende organisaties zijn sectorwinnaar geworden:

 

Ahrend                        handelsmaatschappij
AEGON NV                 banken en verzekeraars
Ahold                           retail
BAM                            bouw & maritiem
DSM                            industriële goederen
FrieslandCampina       voedsel en drank
Van Gansewinkel        dienstverlening
KPN                             technologie
Nuon                            energie, olie en gas
Philips                          consumentenproducten
Roto Smeets                media
TNT Express                transport
Universiteit Utrecht       universiteiten

 

“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering van Ahrend. MVO betekent aandacht hebben voor people, planet en profit in hun onderlinge samenhang. Op deze gebieden heeft Ahrend een uitstekende staat van dienst. Ahrend wil haar prestaties voortdurend verbeteren, gebruikmakend van nieuwe inzichten en nieuwe technologieën. Daarbij staan Ahrend heldere doelen voor ogen. MVO moet in alle facetten zodanig zijn ingebed in de organisatie dat zij een tweede natuur wordt; niet alleen binnen de onderneming, maar ook bij toeleveranciers en afnemers.”, aldus Ahrend.

<< November 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >