Mega-order voor Gispen


Mega-order voor Gispen
16-01-2012 12:20

Gispen International BV heeft de opdracht gekregen om de nieuwe kantoortorens voor de ministeries van Veiligheid en Justitie & Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in te richten. Deze order is de grootste uit de 95-jarige geschiedenis van het bedrijf.

De ruim 4.500 nieuwe werkplekken zullen in het laatste kwartaal van 2012 worden geplaatst in de twee hoogste torens van Den Haag (146 meter) die, volgens zeggen, het grootste bouwproject zijn van de Rijksgebouwendienst.

Gispen werd uitgekozen vanwege de combinatie van de scherpe prijs, het beste plan van aanpak voor de inhuizing en de beoordeling van de proefwerkplekken.

Algemeen Directeur Peter Veer: “Het is met name die combinatie van factoren die mij het meeste trots maken. Blijkbaar sprongen we er echt uit en dat is heel bijzonder voor een project van deze omvang."

De door Gispen geleverde werkplekken zijn onder andere voorzien van organisatiepanelen en een individuele hoogteverstelling. De flexibele manier van werken die door de ministeries wordt nagestreefd, vooral bedoeld om de onderlinge communicatie verder te verbeteren, zorgt voor minder behoefte aan één- of tweepersoonskamers. Om het werken in grotere ruimtes zowel efficiënt als aangenaam te maken, is veel aandacht geschonken aan de werkplek en de werkomgeving.

“We hebben zeker klanten aan wie we meer dan 4500 werkplekken hebben geleverd, maar dat betrof dan altijd contracten voor meerdere jaren en levering op diverse locaties”, aldus Pieter Noorlander, Directeur Productie van Gispen. “Een opdracht als deze waarbij in 3 maanden zoveel werkplekken moeten worden geproduceerd, getransporteerd en geplaatst is een enorme klus. Onze mensen zijn nu al volop bezig met de planning en de voorbereiding zodat alles perfect verloopt.”

Gispen meldde eind 2011 dat het bedrijf in verband met de toegenomen orderstroom volop nieuwe mensen aan het aannemen is. Daar komt deze grote order nog eens bovenop. Nogmaals Peter Veer: “Tot dusver gaat de crisis vrijwel volledig aan ons voorbij. We zijn met een aantal nieuwe businessmodellen gestart en ook die slaan goed aan. Neem bijvoorbeeld onze nieuwe winkelformule Gispen The Store, nog geen 500 meter van de nieuwe ministeries vandaan. Deze is, amper 7 maanden na de opening, al winstgevend. We zijn bij Gispen dan ook heel positief over de toekomst!”
Peter Veer (links) en Pieter Noorlander met het ondertekende contract bij het pand in aanbouw. 

<< January 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >