Bureaubladen Gispen in trek


Bureaubladen Gispen in trek
31-01-2012 10:30

Op de veertiende editie van de vakbeurs Facilitair presenteerde Gispen nieuwe duurzame bureaubladen. De belangstelling voor deze innovatieve bladen was volgens de kantoorinrichter groot.

Duurzaamheid is decennia lang een drijfveer van Gispen International. Vanuit haar overtuiging zo ecologisch mogelijk te produceren, werkt Gispen nu aan een nieuwe serie bureaubladen. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Onder de verzamelnaam GispenTop werd op de Vakbeurs Facilitair de bladencollectie gepresenteerd die uit duurzame materialen is samengesteld en voor 100% recyclebaar is. In tegenstelling tot de traditionele spaanplaatbladen met een kunststof laag zijn deze geproduceerd met behulp van biosferische en technologische grondstoffen. Bamboe bijvoorbeeld, of gerecycled polyester.

Door de innovatiedrang is Gispen in staat om deze veelbelovende materialen in de kantoorinrichting te benutten. Zo is GreenTop opgebouwd uit hernieuwbare grondstoffen, die door middel van systematische aanplant ruim voorradig blijven, en speelt PolyTop in op de recycling van moeilijk afval. Afgeschreven vliegtuigen blijken nu opeens de grondstoffen voor bureaubladen te bevatten.

Inspiratiebron is de Cradle-to-Cradle filosofie, waarbij een oneindige kringloop het streven is. Gispen omarmt deze volledig. Met de nieuwe collectie gaat ze verder in het creëren en realiseren van optimale, duurzame werkomgevingen, die een zo laag mogelijke milieubelasting kennen en aan alle normeringen voldoen.
Na alle aandacht voor metalen onderstellen, zeg maar de dragers van kantoormeubilair, is het volgens Gispen, nu tijd voor de bureaubladen. De ontwikkelingsgedachte is daarbij gelijk: geen afval meer, maar wel grondstoffen voor nieuwe producten.

<< January 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >