Nieuwe poederlak Ahrend 'niet milieubelastend'


Nieuwe poederlak Ahrend 'niet milieubelastend'
07-03-2012 9:05

In nauwe samenwerking met inrichter Ahrend heeft lakkenfabrikant PPG een nieuwe poederlak ontwikkeld die niet milieubelastend is. In het verleden werden natte lakken voor inrichtingsproducten al vervangen door poederlakken. Bij deze jongste generatie poederlak zijn de zogenoemde ‘red substances’ vervangen door bestanddelen die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. “Een revolutie”, aldus Gerard Huiskes, Manager Innovation bij Ahrend.

 

Ahrend voorziet stoelen, tafels en kasten van poederlak. Huiskes: “Het oogt mooi, heeft een beschermende functie en is eenvoudig schoon te maken.” In het kader van haar vergaande C2C-beleid wilde Ahrend echter graag verdere stappen maken bij het verduurzamen van deze lakken. Huiskes: “We zagen mogelijkheden om zaken nog verder te verbeteren. Eén van die mogelijkheden was het optimaliseren van de samenstelling van de poederlakken. Hierbij zijn diverse componenten benoemd die geëlimineerd moesten worden uit de bestaande receptuur.”

 

De zogenaamde ‘red substances’ zijn vervangen. Hierdoor is de lak veilig voor mens en milieu. PPG heeft de receptuur gewijzigd en ervoor gezorgd dat het nieuwe poeder industrieel kan worden verwerkt. De lak blijft eveneens voldoen aan alle andere kwaliteitseisen, zoals krasvastheid, uitstraling en kleurechtheid.

 

Ahrend heeft als doel de materiaalketen voor 2020 volledig te sluiten. Huiskes: “Deze poederlak is een volgende stap om alle grondstoffen volledig, veilig en oneindig te recyclen.”

 

Tijdens het Cradle-to-Cradle Café van 8 maart 2012 in de Flagshipstore van Koninklijke Ahrend, zullen PPG en Ahrend de nieuwe lak presenteren.

 

Het Cradle-to- Cradle Café is als initiatief ontstaan in 2009 uit een samenwerkingsverband tussen de bedrijven. Koninklijke Ahrend, Desso, Interwand en Koninklijke Mosa. Deze bedrijven ontwikkelen en produceren hun producten volgens de Cradle-to-Cradle principes. Deze bedrijven zetten zich tevens in om het Cradle-to –Cradle gedachtegoed verder te verspreiden. Hiervoor is onder andere het Cradle-to-Cradle Café in het leven geroepen: mini seminars waarin actuele en uiteenlopende onderwerpen op gebied van Cradle-to- Cradle worden besproken door diverse sprekers.

<< March 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >