DuPont presenteert vernieuwd kleurenpalet in Milaan


DuPont presenteert vernieuwd kleurenpalet in Milaan
19-03-2012 8:30

Tijdens de 2012 Milaan Designweek zal DuPont zijn volledig vernieuwd kleurenpalet voorstellen voor het DuPont Corian hightech bekledingsmateriaal in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het palet omvat nieuwe kleurtinten die werden ontwikkeld voor een brede waaier van architecturale en designtoepassingen, zowel binnen als buiten. Het vernieuwde kleurenpalet zal worden aangevuld met een innovatieve en gebruiksvriendelijke combinatie van marketingtools, ontworpen om de keuze van de meest geschikte DuPont Corian kleurtint te vergemakkelijken voor specifieke toepassingen, in combinatie met materialen zoals metaal, hout, glas, steen, enzovoorts.

 

Tijdens de 2012 Designweek in Milaan zal het nieuwe kleurenpalet van DuPont Corian in de spotlights staan tijdens de internationale tentoonstelling “Corian Colour Evolution”, in een concept ontwikkeld door de Italiaanse architect Giorgio Zaetta. Deze tentoonstelling vindt plaats in de Spazio Fiorentini, via Savona 35, Milaan, van 16 tot 22 april.

 

“Corian Colour Evolution” krijgt de creatieve medewerking van vier dynamische inrichtingsbedrijven: e15 uit Duitsland (met ontwerpen van Philipp Mainzer), Moustache uit Frankrijk (met ontwerpen van François Azambourg, Inga Sempé, Ionna Vautrin, Benjamin Graindorge en Sébastien Cordoléani), Rabih Hage uit het VK (met ontwerpen van Rabih Hage), en TAO Esterno uit Italië (met ontwerpen van Setsu en Shinobu Ito). Zij zullen originele oplossingen voorstellen, gemaakt met de nieuwe kleuren van DuPont Corian, alleenstaand of in combinatie met andere materialen.

 

De verwerking van DuPont Corian hightech bekledingsmateriaal wordt uitgevoerd door Altha, Italië (voor TAO Esterno), Clarendon Fabrications, VK (voor Rabih Hage), Crea Diffusion, Frankrijk (voor Moustache), en Industrie-Manufaktur Hasenkopf, Duitsland (voor e15). De tentoonstelling zal ook de bijdrage van L.E.D. Luce e Dintorni (Italië, geavanceerde architecturale LED-verlichting) tonen.

 

Vanaf 1 juni 2012 zullen de nieuwe kleuren van DuPont Corian, die worden voorgesteld tijdens de Milaan Designweek, commercieel beschikbaar zijn in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 

“Er breekt een nieuw tijdperk aan in de markten waarbij we betrokken zijn: er worden steeds hogere eisen gesteld wat betreft kwaliteit, service, internationalisering en samenwerking tijdens dit hele proces. De nieuwe kleuren en marketingtools, die tijdens de Milaan Designweek worden voorgesteld, zijn het resultaat van een proces dat al vele jaren geleden begon. We hebben de geschiedenis, de successen en de uitdagingen van DuPont Corian geanalyseerd en we hebben spelers binnen de markt om feedback gevraagd en naar hun noden geluisterd. We zijn van mening dat de producten en innovatieve marketingtools die aanwezig zijn tijdens de “Corian Colour Evolution” tentoonstelling (overigens een voorbeeld van waardevolle samenwerking) een belangrijke vooruitgang betekenen voor de mogelijkheden van DuPont Corian om de technische, functionele en zintuiglijke vereisten van architectuur, interieurontwerp, meubilair en woninginrichting uit te drukken” zegt Jean-Yves Bach, DuPont Building Innovations, Businesss Director, Europe Middle East and Africa.

 

“Onze nieuwe kleuren en marketingtools, gebaseerd op doelgerichte marktfeedback, drukken authentieke en tijdloze elegantie uit en worden versterkt door een betere internationale bevoorrading en service. DuPont is uitstekend uitgerust om een verfrissend, nieuwe “Corian ervaring” teweeg te brengen door haar directe aanwezigheid in elk land van de regio en door uitgebreidere mogelijkheden om aan de noden van architecten, designers en de ontwerpwereld te voldoen. Deze vernieuwing zal onze innovatieve leiderspositie in deze markt van handgemaakte materialen voor architectuur en ontwerp, verstevigen. In deze economisch woelige en uiterst veranderlijke tijden hebben we aanzienlijke investeringen gedaan in ons product en haar evolutie. Hiermee willen we een duidelijk signaal van vertrouwen en betrokkenheid geven aan alle markten die we voorzien” verklaart Ruslan Yusupov, DuPont Building Innovations, Businesss Development Manager, Europe Middle East and Africa.

<< March 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >