Lasertechnologie bij Ahrend


Lasertechnologie bij Ahrend
21-04-2012 8:30

Ahrend investeert in lasertechnologie. Dat meldt de Amsterdamse inrichter in een persbericht. "De hypermoderne machine zal medio dit jaar bij dochteronderneming Techo in Praag worden geplaatst en worden ingezet voor zowel Ahrend- als TECHO-producten", meldt het bedrijf.

Met de zogenoemde ‘laser edge banding machine’ worden bureau- en tafelbladen volgens Ahrend veel netter en duurzamer afgewerkt. "'Laser edge banding' maakt een uitzonderlijke kwaliteit van tafelranden mogelijk. De randen worden door een laserstraal strak tegen het kernmateriaal zoals spaanplaat aangesmolten, zonder zichtbare naad. Dit leidt niet alleen tot een esthetisch aantrekkelijker product, maar ook tot een waterbestendige, onzichtbare naad, die voorkomt dat vocht doordringt in de vezelplaat, waardoor het zou kunnen uitzetten."

Chief Commercial Officer Eugène Sterken van Ahrend: “Deze machine betekent een doorbraak voor onze bedrijfstak. Diverse klanten en toonaangevende architecten hebben al enthousiast gereageerd op de mogelijkheden van deze nieuwe en duurzame technologie.”

Doordat deze techniek het gebruik van lijm overbodig maakt, is het een zeer duurzame oplossing voor het verwerken van kantenband aan kast- en bureaubladen. Niet alleen is de machine duurzaam, het is volgens Ahrend ook gezonder voor de werkplek: de door laser verzegelde randen voorkomen dat er chemische emissies (zoals formaldehyde) uit het spaanplaatmateriaal plaatsvinden.

Ahrend is naar eigen zeggen één van de eerste Europese producenten die deze technologie gebruikt en onderstreept daarmee haar ambitie om de eigen marktpositie verder te verstevigen. "Diverse productlijnen van Ahrend en Techo worden vanaf medio 2012 voorzien van deze hoogwaardig afgewerkte bladen."

<< April 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >