Ahrend betrokken bij cradle-to-cradle park


Ahrend betrokken bij cradle-to-cradle park
14-06-2012 8:41

Park 20|20 in Hoofddorp is een full service en op cradle-to-cradle geïnspireerde werkomgeving. Duurzaamheid wordt gerealiseerd door het toepassen van de C2C-filosofie van de Amerikaanse architect William McDonough en de Duitse chemicus Michael Braungart. Als leverancier van cradle-to-cradle producten en inrichtingsconcepten richt Ahrend het C2C-paviljoen annex kantoor in.Onderdeel van Park 20|20 is een experience center dat dienst zal doen als kantoorruimte voor de Park 20|20-organisatie en ingericht is door Ahrend. Dit paviljoen gaat tevens fungeren als informatiecentrum op het gebied van cradle-to-cradle, duurzaamheid en Het Nieuwe Werken.

Owen Zachariasse, duurzaamheidsmanager van Delta Development Group: "Onze onderneming heeft besloten haar kantoor te verhuizen naar Park 20|20. Voor ons is het belangrijk om te doen wat we zeggen. Dat betekent: een productieve cradle-to-cradle werkomgeving bieden van hoge kwaliteit. Toen we keken welk kantoormeubilair wij zouden kunnen gebruiken, was Ahrend de voor de hand liggende keuze. Net als wij is ook Ahrend bezig met het creëren van cradle-to-cradle omgevingen, waarbij gezonde materialen worden toegepast. Hun manier van denken en werken komt overeen met het gedachtegoed van Park 20|20."

Eugène Sterken, Chief Commercial Officer van Ahrend licht toe: “Fantastisch dat juist deze organisatie heeft gekozen voor Ahrend als partner; wij zijn daar heel trots op. Dit bewijst eens te meer dat Ahrend vooroploopt als het gaat om het toepassen van het cradle-to-cradle gedachtegoed in de bedrijfsvoering."

"Bij het inrichten van het paviljoen kijkt Ahrend niet alleen naar cradle-to-cradle producten, zoals de toepasselijk genaamde Ahrend 2020-bureaustoel, maar ook naar materialisering, zoals climatex-stof, C2C-lak en productieprocessen. De samenwerkingsvorm (lease) garandeert een restwaarde en een tweede leven voor het meubilair.”

Park 20|20 is een gebied in Hoofddorp dat is ontworpen door architect William McDonough, één van de grondleggers van het cradle-to-cradle gedachtegoed. In het park wordt een optimaal duurzaamheidsniveau gerealiseerd, in combinatie met een mensgerichte ontwerpbenadering, met als doel een gezonde, meest inspirerende en meest productieve werkomgeving te creëren.

Park 20|20 bestaat uit op maat gemaakte gebouwen rond een autovrije groenzone met water en wandelpromenades. Parkeerplaatsen voor fietsen en auto’s bevinden zich onder de kantoren. De kantoren hebben een totale oppervlakte van 89.000 vierkante meter.
De bouwmaterialen van Park 20|20 kunnen volgens McDonough eindeloos worden hergebruikt. Een centraal, geïntegreerd energiesysteem, dat gebruik maakt van duurzame energiebronnen en energie-optimale ontwerpen van de gebouwen, zorgen voor aanzienlijk lagere CO2-emissies. Verder zijn er doordachte systemen voor water-, afval- en transportmanagement.

Overigens is ook aanbieder Armstrong nauw betrokken bij het project. Armstrong Plafonds heeft duurzaamheid naar eigen zeggen stevig verankerd in bedrijfsvisie en -beleid. "Een nieuw hoogtepunt in het milieu­verantwoord ondernemen van Armstrong is de prominente aanwezigheid in het Experience Center van Park 20|20 in Hoofddorp", aldus de woordvoerder van het bedrijf.  

Armstrong ondersteunt de ambities van Park 20|20 van harte en ondertekende in maart een overeenkomst om een duurzame bijdrage te leveren aan het Technisch Paviljoen van Park20|20. "Armstrong begon al 150 jaar geleden een recyclingprogramma om uit kurkafval linoleum te maken. Tegenwoordig bestaan de plafonds tot 82% uit gerecycled materiaal en zijn zij 100% recyclebaar. Alle Armstrong fabrieken hebben een ISO 14001-gecertificeerd milieumanagementsysteem. Bij de energiezuinige productie worden grondstoffen en proceswater hergebruikt en de CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperkt. De verpakkingen zijn – in samenspraak met de afnemers – tot het minimum teruggebracht."

Het sponsorschap van het Technisch Paviljoen van Park 20|20 biedt Armstrong de kans om haar bedrijfsfilosofie op praktische, maar ook op didactische wijze uit te dragen. Armstrong leverde de nieuwe generatie Perla OP en de hygiënische Bioguard systeemplafonds voor het Experience Center met vergaderruimtes die gereserveerd kunnen worden door de verschillende gebruikers van Park 20/20. Daarnaast is in het paviljoen een speciale Armstrong-presentatie ingericht. Als het Paviljoen gereed is zal er een Armstrong presentatie te zien zijn en een bedrijfsfilm met nuttige informatie over duurzame toepassingen van de hoogwaardige plafondsystemen van Armstrong.

Armstrong ziet het sponsorschap van het Technisch Paviljoen van Park 20|20 ook als een kans om het eigen duurzaam ondernemerschap naar een nog hoger niveau te brengen. Als sponsor maakt Armstrong deel uit van een Cradle to Cradle netwerk van bedrijven met ambities op het gebied van duurzaamheid. Deze gezamenlijke betrokkenheid biedt Armstrong de mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen en mogelijk nieuwe concepten te ontwikkelen.

<< June 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >