Office Depot wint aanbesteding


Office Depot wint aanbesteding
28-06-2012 11:30

Office Depot, een internationaal leverancier van kantoorartikelen en –diensten, heeft bekend gemaakt een aanbesteding gewonnen te hebben voor de levering van zogeheten indirecte materialen, waaronder kantoorartikelen. De aanbesteding is uitgeschreven door vier grote, internationaal opererende Duitse bedrijven, die samen ’s werelds grootste inkooporganisatie vormen.

De bedrijven in de inkooporganisatie staan alle vier in de DAX-lijst, de belangrijkste performance-index van de beurs van Frankfurt. Het samengaan van de bedrijven in één organisatie heeft als voordeel dat ze de processen binnen hun afzonderlijke ondernemingen op elkaar kunnen afstemmen en zo van de ontstane synergie kunnen profiteren.

Office Depot zal kantoorartikelen gaan leveren aan alle partners van de inkooporganisatie, die in meer dan 30 landen wereldwijd te vinden zijn. Met de mega-opdracht is een bedrag van vele honderden miljoenen gemoeid. “Het is voor het eerst dat er op een dergelijke internationale schaal sprake is van zo’n hoog bedrag“, aldus Ben Grudda, International Business Development Manager bij Office Depot Europe.

De inkooporganisatie koos onder andere voor Office Depot door de goede prijs-kwaliteitverhouding en door het feit dat Office Depot van alle inschrijvers wereldwijd de beste dekking heeft. Bijkomend voordeel was dat Office Depot volgens onafhankelijke onderzoeksinstanties vooroploopt op het gebied van duurzaamheid. Het doel van de samenwerking met Office Depot was de Total Cost of Ownership omlaag te brengen. Dit wordt gerealiseerd door de kosten over de hele lijn, van de bestelling tot de levering en het gebruik van de kantoorbenodigdheden, terug te brengen. Het zeer brede productportfolio omvat standaard kantoorproducten zoals stiften, printer cartridges en kopieerpapier tot cateringartikelen. Bij de verwerking van die artikelen zet Office Depot in alle landen de juiste oplossingen en diensten in. ”Al naar gelang de wensen van de klant hebben wij verschillende e-solutions geïmplementeerd“, aldus Grudda. ”Die kunnen variëren van een eenvoudige bestelling in de webshop tot ons allesomvattende e-Procurement-proces.” Office Depot biedt zijn klanten bovendien nog de mogelijkheid hun huismerk te kopen: de klant profiteert van een lagere prijs dan bij merkartikelen, terwijl de kwaliteit dezelfde blijft.

Ten slotte slaat Office Depot speciale producten op voor de inkooporganisatie. Daarmee brengt bedrijf het aantal leveranciers drastisch terug, waarmee het de inkooporganisatie nog eens extra voordeel biedt. Met dit soort initiatieven wil Office Depot zichzelf steeds meer op de kaart zetten als solutions provider in plaats van als leverancier van kantoormateriaal.

<< June 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >