Pure Materials


Pure Materials
19-07-2012 9:20

'Pure Materials' heet de nieuwe serie, die bekende producten uit de Thonet-collectie een individuele uitstraling geeft. De materiaalkeuze geeft deze serie zichtbare sporen van gebruik, de bekende ‘used look‘. Zo vertelt elke klassieker uit de ‘Pure Materials‘-serie zijn eigen verhaal. In de toekomst zal Thonet nog andere klassiekers, maar ook actuele ontwerpen uit de collectie in deze nieuwe materialen produceren.

Bureau S 285 maakt nu ook onderdeel uit van de Pure Materials serie. De houten elementen zijn gemaakt van notenhout dat alleen is geolied. Hierdoor komen de natuurlijke structuren en houtnerven beter uit. Thonet behandelt de meubelstukken daartoe met een speciale olie die geen oplosmiddelen of giftige stoffen bevat.

Dit bureau van stalen buizen is een geslaagd voorbeeld van het streven van Bauhaus naar een formele eenheid tussen kunst en techniek. Het tafelblad en de ladeblokken van gelakt of gebeitst hout vormen een harmonieus geheel met het ontwerp van stalen buizen. Het dragende frame bestaat uit één lijn waarin de houten elementen lijken te zweven. Het eenvoudige bureau met zijn uitgebalanceerde proporties is een duidelijke exponent van een periode die bekend staat onder de naam 'nieuwe zakelijkheid'. Dit bureau is in diverse uitvoeringen leverbaar.

Het frame van S 285 bestaat uit verchroomde stalen buizen, het tafelblad en de opslagelementen zijn uitgevoerd in gebeitst eiken- en essenhout, terwijl het model in openporig essenhout is afgelakt of met tafelblad en opslagelementen afgelakt in verschillende kleuren. De schuifladen zijn voorzien van een centraal slot. Burea S 285 is ook leverbaar in een uitvoering met open legplanken.

Model 411 met bijpassende hocker is elegant, tijdloos en heeft een hoog zitcomfort. De stoel en hocker zijn nu ook verkrijgbaar is de Pure Materials serie.

Deze fauteuil heeft uitstekende eigenschappen: hij is elegant, tijdloos en heeft een hoog zitcomfort. Bovendien is hij licht zoals alleen een 'Freischwinger' kan zijn. De eerste stoelen die in de jaren '20 van de vorige eeuw van stalen buizen werden gemaakt, waren nog nauwelijks gepolsterd. In de Thonet-catalogus uit 1935 stond echter al een hele reeks volumineus gepolsterde fauteuils en banken. Deze serie is waarschijnlijk ingeluid door de S 411, een eigen ontwerp uit 1932. Tegenwoordig is de fauteuil voorzien van een hoogwaardige polster met binnenvering. Er is een bijpassende voetenbank leverbaar.

De fauteuil is leverbaar met rugleuning in twee verschillende hoogten en met voetenbankje. Het frame is van verchroomde stalen buizen, de bekleding van stof, koeienhuid, leder of van natuurlijk nappaleder met lichte en comfortabele polster. De armleggers van massief gebeitst beuken.
 

<< July 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >