Ergonomisch spreekuur bij zitexpert Velto


Ergonomisch spreekuur bij zitexpert Velto
06-09-2012 12:00

“Een goede werkplek is goud waard. Het kan voorkomen dat mensen klachten krijgen of zelfs thuis moeten blijven. Maar de drempel is vaak vrij hoog om zelf een ergonoom in te zetten.” Dat zegt Danny Scheeren, verkoopleider bij zitexpert Velto. Om de deur van de ergonoom wat gemakkelijker vindbaar te maken, organiseert Velto vanaf september maandelijks een ergonomisch spreekuur.

Iedere eerste dinsdag van de maand staat ergonomisch expert Gert-Jan Kraaijveld klaar om advies te geven over een gezonde werkplekinrichting. Kraaijeveld bekijkt met de cliënt wat er nodig is om de meest optimale werkplek te realiseren, onder andere aan de hand van foto’s van de werkplek. Na het consult gaat het medisch dossier naar de klant of naar de bedrijfsarts. Kraaijeveld is behalve ergonoom ook assistent-bondscoach van het Nederlands Korfbalteam.

“Mensen moeten zich veel meer bewust worden hoe belangrijk een goede werkplek is”, gaat Scheeren verder. “Je zit er toch zo’n acht uur per dag, jaren achter elkaar. En problemen worden vaak pas na jaren zichtbaar. We hopen met dit initiatief mensen uit te nodigen eens kritisch te kijken naar hoe gezond hun werkplek eigenlijk is.”

Velto stelt de ruimte beschikbaar, maar zegt verder geen enkele invloed op de inhoud van het advies te hebben. Scheeren: “Daar is het advies ook veel te uitgebreid voor. Het gaat niet alleen om die goede stoel, het gaat om het hele plaatje, zowel fysiek als mentaal. Als mensen daarna even blijven plakken om naar onze stoelen te kijken zeggen we daar natuurlijk geen nee tegen. Maar dat is niet de insteek van het spreekuur. Voor ons gaat het om het bewustwordingsproces van zowel de dealers als de eindklanten in onze branche.”

Het eerste ergonomische spreekuur is inmiddels geweest en Velto bericht daar als volgt over op haar website: "Het was natuurlijk best een beetje spannend: hoe zou de eerste Velto Zitkamer Workshop gaan verlopen? Natuurlijk hadden we een visie, een droom: dealers ondersteunen in hun adviesrol. De insteek was ons duidelijk: hoe maak je van alles rondom ergonomie een goed verhaal, waar de dealer en de klant echt iets aan hebben? In de coach van het Nederlands Korfbalteam, Gert-Jan Kraaijeveld, dachten we een goede workshopleider gevonden te hebben. Het feit dat de workshop uiteindelijk helemaal vol zat zei ons ook genoeg. Maar ja, hoe zou het in de praktijk gaan lopen? Onze spanning bleek onterecht. Meteen was er een goede sfeer, waarin er met elkaar van gedachten werd gewisseld en Gert-Jan de deelnemers aan het denken wist te zetten." 

<< September 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >