Genomineerden ARC12 Stoelontwerp bekend


Genomineerden ARC12 Stoelontwerp bekend
27-09-2012 10:22

De jury van 'ARC12 Stoelontwerp' stond vorig week voor de pittige taak dertig stoelen te beoordelen. Het relatief hoge niveau van de inzendingen heeft de jury, bestaande uit Ineke Hans, Jan Brouwer, Tiddo de Ruiter en Sander Woertman, ertoe bewogen naast drie nominaties ook twee eervolle vermeldingen toe te kennen. De genomineerde stoelen zijn de Layer chair door Jorrit Taekema, Brett Baguette door Michael Schoner en de Balsa stoel door Ben Hoek.

De genomineerde stoelen van links naar rechts:
Brett Baguette door Michael Schoner, Layer chair door Jorrit Taekema, de Balsastoel door Ben Hoek.


De drie genomineerde stoelen onderscheiden zich volgens de jury door innovatief materiaalgebruik en uitgekiende detaillering. Datzelfde geldt ook voor de eervolle vermeldingen, de Cake-stoel door Jelle de Vries en de Stuck chair door Oato design office.
 De Cake-stoel door Jelle de VriesDe Stuck Chair door Oato Design Office


De bekendmaking van de winnaar van ARC12 Stoelontwerp zal plaatsvinden op 22 november in Rotterdam. De winnaar van ARC12 stoelontwerp krijgt de kans met Thonet samen te werken en op experimentele wijze hun product te ontwikkelen en commercieel in de markt te zetten.

ARC12 Stoelontwerp is een voortzetting van de voormalige Thonet Mart Stam prijs. De prijs is een initiatief van meubelproducent Thonet en vakblad de Architect. Doel van de ontwerpwedstrijd is een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en de consumentenmarkt. ARC12 Stoelontwerp wil talentvolle ontwerpers vertrouwd maken met alle aspecten van het realisatieproces van een veelbelovend ontwerp. Bij de beoordeling lette de jury op functionaliteit, karakter en materiaalgebruik. Produceerbaarheid door Thonet was een belangrijke voorwaarde.
 

<< September 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >