Spraakmakende stands


Spraakmakende stands
25-10-2012 2:00

Eerder deze week berichtten we over enkele opmerkelijke presentaties tijdens Interieur 2012. Aan dat rijtje willen we graag de beursstands van Ahrend en Lensvelt toevoegen.

Beginnen we met Ahrend. Dat geeft in Kortrijk een geheel eigen invulling aan het fenomeen nihilisme: een stand van 5x5 meter, met slechts twee meubels: de Ahrend 380 van Ineke Hans, een ontwerp uit 2010, en de Revolt van Friso Kramer, een ontwerp uit 1953.
Dat is het dan, op een beeldscherm na, waar steeds hetzelfde filmpje wordt herhaald. Geen standmedewerkers die vragen kunnen beantwoorden over deze producten, geen noviteiten - die heeft Ahrend klaarblijkelijk bewaard voor de Dutch Design Week in Eindhoven, waar het een aantal jaren geleden alle kaarten op Kortrijk zette - en eerlijk gezegd ook nauwelijks uitstraling. Nu is een stand zonder medewerkers altijd nog beter dan een stand met verveeld voor zich uit starende (of achter hun laptops verstopte) medewerkers, maar toch. "Ahrend onwaardig", horen we een meubeldealer zeggen, die toch even van de gelegenheid gebruik maakt om in de fantastische Revolt te gaan zitten. Want karige stand of niet; de getoonde meubels blijven designpareltjes. In het geval van Revolt geldt dat al bijna 50 jaar!Lensvelt presenteert in Kortrijk 'Lensvelt On Stock', een selectie meubels die binnen een week leverbaar is. Voorafgaand aan de beurs serveert het bedrijf, samen met Label, iedere dag een gratis ontbijt in het restaurant van Lensvelt op het Minervum in Breda. Dat ontbijt hebben we niet kunnen ervaren, maar de stand in Kortrijk is met afstand de meest originele meubelpresentatie van deze Interieur Biënnale. De presentatie is in alles de tegenpool van Ahrend: gewaagd, vooruitstrevend én met ruim voldoende standbemanning om alle vragen te beantwoorden. Kortom: Lensvelt toont lef door flink uit te pakken in deze economisch roerige tijden. De foto hieronder toont de stand in opbouw. Eigenlijk moet u naar Kortrijk om de beurspresentatie 'live' (en dan 'frontaal') te aanschouwen. Het geeft een overweldigende indruk van een magazijn, vol met design klassiekers.Veel projectinrichters hebben jarenlang de mond vol gehad over anti-cyclisch investeren en nu ze deze woorden in de praktijk kunnen brengen, schitteren ze door afwezigheid. Ahrend en Lensvelt pakken hun verantwoording naar de markt wél door aanwezig te zijn tijdens Interieur 2012 wat nog altijd met afstand de belangrijkste interieurbeurs van West-Europa is. Dat de presentatie van beide projectpartijen volstrekt verschillend is, doet daar niks aan af.
 

<< October 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >