Bimos valt drie keer in de prijzen


Bimos valt drie keer in de prijzen
14-11-2012 12:00

NEON en Fin van werkstoelenmerk Bimos zijn beide beloond met prestigieuze designprijzen. Zo kreeg Fin de ‘Gute Gestaltung’ van DDC. NEON kreeg behalve die prijs ook de German Design Award. Nu Bimos het afgelopen jaar de aandacht voor design nieuw leven in heeft geblazen, zijn deze prijzen voor de nieuwste ontwerpen een welkome beloning.

Helmut Link is Managing Director van Interstuhl, het bedrijf dat onder andere Bimos produceert. Hij legt deze nieuwe toewijding aan design bij Bimos uit: "Onze zitoplossingen hebben altijd goed gescoord vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de goed ontworpen ergonomie. Toch moeten we ons in veel markten meer onderscheiden, en hier hebben we dat kunnen doen met het design."

De internationale German Design Award wordt uitgereikt door de German Design Counsil. Dat is een groep designspecialisten uit verschillende branches, die met name op design beoordelen. Daarnaast testen ze ook op innovatie, merkwaarde, functionaliteit, ergonomie en milieuvriendelijkheid bij zowel gevestigde designers als startende talenten. Met deze prijs heeft NEON bewezen onderscheidend te zijn in design, in een markt waar functionaliteit en ergonomie nog steeds als het meest belangrijk worden gezien.

Zowel Fin als NEON vielen in de prijzen bij de German Designer Club (DDC). Bij deze organisatie worden de ontwerpen anoniem beoordeeld door een onafhankelijke jury die volledig transparant te werk gaat. Op die manier worden volgens deze club alleen de beste ontwerpen beloond met de ‘Gute Gestaltung’.

NEON van Bimos is een werkstoel die zich onderscheidt door de verwisselbare bekleding. Zo zijn de kussens aan te passen aan de werkplek of aan de persoon die gebruik maakt van de stoel. Rondom de zitting heeft NEON een flexband in verschillende kleuren, zodat de stoelen van een afdeling of een collega makkelijk te herkennen zijn.
Fin is een stahulp met een bijzonder design. Doordat de zitoplossing licht is en handvatten heeft, is hij eenvoudig te verplaatsten. Het materiaal maakt het een comfortabele stahulp die gemakkelijk schoon te maken is.

<< November 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >