The Rendem Series verwerft C2C Gold-certificaat


The Rendem Series verwerft C2C Gold-certificaat
03-12-2012 8:00

Meubelaanbieder The Rendem series heeft voor zijn gehele meubelcollectie het prestigieuze cradle-to-cradle Gold-certificaat behaald en is hiermee het eerste Nederlandse bedrijf dat dit niveau van duurzaamheid heeft bereikt.

“Na de publicatie van het cradle-to-cradle (C2C)-concept in 2002 is het certificaat wereldwijd slechts 25 keer eerder toegekend en nog niet eerder voor een complete collectie”, vertelt eigenaar/ ontwerper René de Klerk. "Onze fraaie ontwerpen voldoen aan de hoofdregels van C2C: volledig recyclebaar én geproduceerd met duurzame energie. Voor de meubels wordt geen bos gekapt."

“Wij gebruiken uitsluitend restmaterialen uit kleine kokosnoot- en latexplantages”, legt De Klerk uit. “Wanneer bomen geen noten of latex meer geven moéten ze gekapt worden.” De fairtrade inkomsten van restmaterialen waarborgen nieuwe aanplant en daarmee het behoud van de plantages. "Bovendien stimuleren ze de lokale economie en de werkgelegenheid."

De collectie is grotendeels ontworpen door René de Klerk. Hij brengt natuur en technologie samen in design voor office, outdoor en home. “Prototypes worden gemaakt in ons duurzaam atelier te Ridderkerk”, licht hij toe. “De productie vindt plaats in Indonesië, vlak bij de plantages.” Ontwerpen kunnen worden uitgevoerd in het hout van de latexplantages - licht van kleur met rustige structuur - of (voor buiten) in het donkere, bijna recht-gestreepte keiharde hout van de kokosnootplantages. De producten worden afgewerkt met natuurolie. “Er is belangstelling voor onze meubellijn vanuit het bedrijfsleven, overheid en particulieren.”

De Klerk is ruim 30 jaar werkzaam in de internationale interieurbouw en projectinrichting. Sinds 2009 is hij eigenaar van duurzaam adviesbureau Rendemint, dat duurzame oplossingen ontwikkelt en levert. “Ik wil gezonde, veilige en fraaie oplossingen leveren voor alle mensen die nu leven, maar ook zorgen voor de mensen na ons. Dat ook zij over voldoende materiaal en energie kunnen beschikken.”

<< December 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >