Ahrend Team_Up en Unit op Facilitair


Ahrend Team_Up en Unit op Facilitair
20-12-2012 9:00

Tijdens de Vakbeurs Facilitair, die van 16 tot en met 18 januari 2013 in de Brabanthallen in Den Bosch wordt gehouden, introduceert Ahrend haar nieuwe meubellijn Ahrend Team_Up (ontworpen door Marck Haans) met het nieuwe blad de Monotop. Door zijn modulaire opbouw faciliteert het alle manieren van Het Nieuwe Werken. Daarnaast wordt Ahrend Unit (ontworpen door Paul Linse) geïntroduceerd. Dit product complementeert het soft-seatingassortiment van Ahrend.

Team_Up voldoet volgens Ahrend aan strenge normen en kan eenvoudig en ruim worden versteld. Het product beschikt over individuele werkhoogteverstelling (mechanisch of elektrisch). Dit heeft als voordeel dat men zowel zittend als staand kan werken. De modulaire opbouw van Ahrend Team_Up maakt snel schakelen mogelijk. Van solo- naar duo-werkplek en elke gewenste veelvoud. De verbindende panelen (50 of 80 mm dik) van Ahrend Team_Up zijn kenmerkend voor de bijzondere uitstraling. Zij dempen het omgevingsgeluid en maken alle kabels en aansluitingen onzichtbaar. De hoogte van deze panelen varieert: 93, 118 en 143 cm. De hoogste uitvoering schept visuele rust en maakt geconcentreerd en staand werken mogelijk. De lage pootwanden zijn afgestemd op teamwork en overleg. De middelhoge pootwanden zijn er voor de afwisseling tussen concentratie en communicatie. Ahrend Team_Up is éénvoudig aan te passen aan individuele wensen. Zo kunnen de zijpanelen worden bekleed met geperforeerd staal, houtprint of stof. Met Team_Up kunnen allerlei werkvormen binnen Het Nieuwe Werken goed worden ondersteund en maakt werkomgevingen weer ‘humanising’, aldus Ahrend.Naar de beste Ahrend-traditie is Team_Up een duurzaam product. Door slimme engineering heeft Team_Up minder onderdelen, een lager gewicht en een lage CO2-footprint. Ontwerper Marck Haans licht toe: “Het modulaire meubelsysteem Ahrend Team_Up is breed inzetbaar en ondersteunt alle vormen van Het Nieuwe Werken. Design, kleuren en materialen zorgen voor een aangename en positieve uitstraling. Die vertaalt zich in werkplezier en productiviteit. Ahrend Team_Up is het resultaat van intensief overleg met architecten, facility managers en gebruikers. Die nauwe samenwerking is terug te vinden in de naam.”

De bladen kunnen worden uitgevoerd met de nieuwe naadloze Ahrend Monotop (laseredge technology) bladen. Met de zogenoemde laseredge-technologie worden bureau- en tafelbladen veel netter en duurzamer afgewerkt. De randen worden door een laserstraal strak tegen het kernmateriaal zoals spaanplaat aangesmolten, zonder zichtbare naad. Dit leidt niet alleen tot een esthetisch aantrekkelijker product, maar ook tot een waterbestendige verbinding, die voorkomt dat vocht doordringt in de vezelplaat, waardoor het zou kunnen uitzetten.

Naast de Ahrend Team_Up wordt op de Vakbeurs Facilitair de Ahrend Unit geïntroduceerd. De Ahrend Unit werd ontworpen door Paul Linse. Dit nieuwe soft-seatingproduct bestaat uit drie modulaire elementen waarmee talloze vormen en opstellingen kunnen worden gemaakt. Ahrend Unit past naadloos binnen het soft-seatingassortiment, waartoe ook de zeer succesvolle Ahrend Loungescape en Ahrend 750 Lounge behoren. Ahrend Unit leent zich bij uitstek voor informele meetings.

Paul Linse over Ahrend Unit: “Een steeds groter deel van ons leven speelt zich af in openbare ruimten. Op die plaatsen wil je niet alleen comfort en veiligheid, maar ook ‘quality time’. Mijn designfilosofie is gebaseerd op eenvoud, overzichtelijkheid en transparantie: wat moet waar, en waarom? Met andere woorden, eerst kijken waarvoor een ruimte bedoeld is.”


 

<< December 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >