Gispen publiceert verklaring ISO 26000


Gispen publiceert verklaring ISO 26000
25-01-2013 8:00

Op vrijdag 11 januari 2013 heeft Gispen haar zelfverklaring over de toepassing van ISO 26000 op het NEN-platform gepubliceerd. Het bedrijf laat daarmee zien dat het de richtlijnen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) integraal en aantoonbaar hanteert.

"ISO 26000 is dé internationale richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemingen", meldt Gispen. "De richtlijn gaat uit van zeven MVO-principes en zeven MVO-kernthema’s en geeft inzicht in het hoe en wat van MVO."

Het doel van ISO 26000 is het ondersteunen van organisaties die invulling willen geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en zo een bijdrage willen leveren aan duurzame ontwikkeling.

“Duurzaam ondernemen is eigenlijk al heel lang in ons bedrijf ingebed”, vertelt algemeen directeur Peter Veer. “MVO gaat nog een stap verder. Bij Gispen staat het sowieso voor het menselijk welzijn maximaliseren én de milieubelasting minimaliseren. Door het toepassen van ISO 26000 kan iedereen nu zien welke inspanningen we op MVO-gebied hebben geleverd, en, heel belangrijk, welke ambitie we als producent en inrichter op het gebied van duurzaamheid nastreven.”

Op het NEN-platform voegt Gispen zich nu in een rij met bekende bedrijven als Essent, Arla-Foods en Friesland Campina. “Net als zij denken wij door middel van publicatie onze duurzame werkwijze nog meer kenbaar te kunnen maken”, aldus Peter Veer, “En wellicht in contact te komen met branchevreemde organisaties die met ons willen samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van recyclebare materialen en energiebesparende processen. Dat kan weliswaar ook alleen, maar met elkaar kom je gewoon verder.”

Naast de blijdschap over de publicatie, is voor Gispen ook een verplichting. Peter Veer: “We voeren onze inspanningen verder op. Op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, mensenrechten, klantbelangen, eerlijk zaken doen en maatschappelijk betrokkenheid willen we binnen de branche de toonaangevende positie innemen en vooral heel transparant zijn. ISO 26000 is dus nooit klaar. Wij gaan er volop mee verder!”

Tevens heeft Gispen het certificaat MVO-monitor van de Koninklijke Metaalunie verworven. Met de MVO-monitor is een methodiek ontwikkeld waarmee bepaald kan worden op welke wijze en op welk niveau een bedrijf invulling geeft aan MVO. Met het certificaat kunnen ondernemers hun MVO-inspanningen aantoonbaar maken aan opdrachtgevers en andere belanghebbenden.

De certificatie van de MVO-monitor is onafhankelijk neergelegd bij Stichting Keurmerk Branches. Daarnaast sluit de MVO-monitor nauw aan bij de ISO 26000 zelfverklaring van NEN.

<< January 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >