Award voor Interstuhl


Award voor Interstuhl
25-05-2013 8:00

Goed nieuws voor stoelenfabrikant Interstuhl; het bedrijf ontving onlangs de Ergonomics Excellence Award van de Furniture Research Association (FIRA) 

"Producten die de Ergonomics Excellence Award krijgen, stijgen uit boven het standaard niveau", zegt de FIRA over de award. Interstuhl is verguld met de prijs: "Met deze onderscheiding onderstreept het onderzoeksbureau dat MOVY niet zomaar claimt ergonomisch te zijn, maar het ook echt is."

Volgens Interstuhl zelf is MOVY deze award waard vanwege de luxe synchroontechniek. "Die geeft je het gevoel te zweven, de stoel volgt de gebruiker. Op die manier stimuleert MOVY verschillende zithoudingen, wat vanuit ergonomisch oogpunt grote winst is. Waar ergonomie vroeger versmald werd tot alleen de technische aspecten van een stoel, kijken Arbo-deskundigen van nu meer naar het totaalplaatje. Duurzame inzetbaarheid heeft tenslotte ook alles te maken met een stoel waar de gebruiker zich prettig in voelt. Met het comfort en design van MOVY past deze stoel daarom in een ergonomische werkomgeving."

MOVY is niet de eerste bureaustoel van Interstuhl die deze award in ontvangst mag nemen: AirPad en Hero gingen voor. Een product ontvangt deze onderscheiding als behalve in de uitvoering ook in het ontwerp ergonomie steeds een hoofdrol heeft gespeeld. Het product moet gebruiksvriendelijk, comfortabel en veilig zijn. Het moet uiteraard voldoen aan alle ergonomische eisen die door de overheden van Europa, Groot-Brittannië en de FIRA zelf zijn gesteld. "En ten slotte moet het product gemaakt zijn door een organisatie die MVO hoog in het vaandel heeft staan", aldus Interstuhl. "Dat laatste punt heeft Interstuhl bewezen met de vele onderscheidingen op het gebied van MVO en milieuzorg die de organisatie heeft gekregen."

De FIRA is 60 jaar geleden opgericht als expertise-platform van de meubelbranche en bewaakt de veiligheid en kwaliteit van de meubels die worden geproduceerd. "In de tijd dat iedereen zijn producten ergonomisch noemde en ergonomie een lege term begon te worden, kwam de FIRA met de Ergonomics Excellence Award. Door deze onderscheiding kunnen consumenten inschatten welke producten écht ergonomische kwaliteit hebben, en welke producten dat alleen maar beweren."

<< May 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >