Overname Gispen door HAL Investments


Overname Gispen door HAL Investments
19-09-2013 11:22

HAL Investments BV, sinds 30 september 2010 reeds voor 49 procent aandeelhouder in Gispen Group BV, heeft overeenstemming bereikt met de beide Gispen-directeur-aandeelhouders P. Veer en P. Noorlander om de resterende 51 procent van de aandelen van hen over te nemen.
De voorgenomen transactie is nog onder voorbehoud van toestemming van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De aanvraag daartoe is vandaag gedaan.

De verwerving van het meerderheidsbelang in Gispen is gericht op de versterking van de positie in het buitenland. Middels Stonehaven Holding BV houdt HAL tevens een meerderheidsbelang in Koninklijke Ahrend NV. Ahrend en Gispen zullen de markt zelfstandig blijven bewerken en er wordt, voor wat betreft de fabrieken, supply chain management en administratieve back-offices, geen integratie voorzien. Aldus worden van de opname van Gispen binnen de Stonehaven groep geen personele consequenties verwacht.

Internationaal, in Europa (buiten de Benelux) en in Azië, zullen de business development initiatieven van Gispen en Ahrend gecoördineerd worden. Samenvoegen van kennis en producten op het gebied van 'Dutch Design', ergonomie en functionaliteit, en het gezamenlijk ontsluiten van nieuwe afzetkanalen moet in het buitenland tot een versnelling van de groei leiden; voor bestaande, maar zeker ook voor het binnenhalen van nieuwe key accounts.
Partijen verwachten daarnaast voordeel te behalen door gezamenlijk te produceren in China, waar Gispen een eigen fabriek heeft, en door gezamenlijk delen van kantoormeubelen te produceren in Oost-Europa, waar Ahrend middels een dochterbedrijf actief is.

Peter Veer, algemeen directeur van Gispen: “Met HAL treffen we een ambitieuze en toekomstgerichte moedermaatschappij, die voor de internationale mogelijkheden van productie en voor de uitbreiding van onze internationale verkoopkanalen voor Gispen van groot belang zal zijn en voor een versnelling van de groei zal kunnen zorgen."

Gispen Group BV realiseerde in 2012 een omzet van 71 miljoen euro en heeft (verkoop- en productie-) vestigingen in de Benelux en in China. Gispen ontving in 2010, 2011 en 2012 de titel 'Best Managed Company' en won de 'Telegraaf Top 100 Groene Bedrijven Award 2010'.
 

<< September 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >