GIO-erkenningen voor Ahrend


GIO-erkenningen voor Ahrend
23-10-2013 11:31

Deze week hebben vier producten van inrichter Ahrend de Erkenning van Goed Industrieel Ontwerp 2013 ontvangen: Ahrend Team_Up, Ahrend 190, Ahrend 456 en de Ahrend schuifdeurkast. Daarnaast ontving Ahrend voor de seminar tafel Ahrend 456 een Special Award voor vormgeving.

Marketing Director Gideon van der Burg: “De GIO Awards zijn hét keurmerk voor goed industrieel ontwerp in Nederland. Wij zijn trots dat wij deze keer vier erkenningen hebben mogen ontvangen en dat de Ahrend 456 een special award heeft gekregen voor vormgeving”.

Ahrend 456, ontworpen door Kees de Boer is een seminartafel waarbij functies van koppelen, stapelen en stabiliteit vereist zijn. Naast een GIO Award, heeft Ahrend 456 ook een Special Award voor vormgeving ontvangen. Volgens de jury is de vormgeving van de seminar tafel in de geest van Friso Kramer: minimalistisch met maximale functionaliteit.

Ahrend Team Up, ontworpen door Marck Haans, is ontstaan uit de vele werkvormen binnen Het Nieuwe Werken. Van werken in teams aan benches tot aan concentratiewerkplekken. Hiervoor is een platform ontwikkeld dat volgens Ahrend door zijn modulariteit breed inzetbaar is. "Er is goed nagedacht over het slim toepassen van verschillende materialen waarmee architecten, facility managers en gebruikers een breed scala aan oplossingen geboden wordt, zowel in design en functionaliteit als op het gebied van akoestiek."

Ahrend 190, ontworpen door Kees de Boer is een bureaustoel met verstelbare lendesteun die de stoel een 'krachtig grafisch accent' geeft. "De vele kleuropties van Ahrend 190 vrolijken het kantoorlandschap op. Zowel ergonomisch als economisch is deze bureaustoel een kleurrijke verschijning. Ahrend 190 past zich hierdoor perfect aan aan de ruimte waar hij staat."

Ahrend schuifdeurkasten kenmerken zich volgens de aanbieder door strak design en een krachtige uitstraling. "Door het ruime assortiment van afmetingen is deze kast toepasbaar in verschillende omgevingen. De kast is uitermate geschikt bij open kantoorconcepten als ruimtedeler en verkorten de nagalmtijden."

"De Ahrend-producten die in de prijzen vallen, passen naadloos in de Ahrend-designtraditie: interieurproducten moeten functioneel, duurzaam en mooi zijn. De producten stralen rust een eenvoud uit en zijn daardoor in alle omgevingen uitstekend inpasbaar; zij zijn bij uitstek op hun plaats in omgevingen waarin het meubilair weliswaar een helder ‘statement’ mag maken, maar tegelijkertijd de aandacht niet exclusief voor zich opeist."

De GIO Erkenningen geven Ahrend het recht het GIO-beeldmerk in samenhang met het erkende product te gebruiken voor elk gewenst doel. GIO Erkenningen honoreren het vakmanschap van ontwerper en producent. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen, moet een product onder meer voldoen aan eisen op het gebied van esthetiek, functionaliteit, innovativiteit, en materiaalkeuze.

De jaarlijkse toekenning van de GIO Erkenningen wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een onafhankelijke organisatie die vraag, aanbod, kennis en beleid op het gebied van productdesign bij elkaar brengt. Zij heeft als doel het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van het industrieel ontwerpen in Nederland.

<< October 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >