Goed jaar Thonet Benelux


Goed jaar Thonet Benelux
08-11-2013 8:00

Het gaat goed met Thonet Benelux. Dat meldt de Duitse fabrikant Thonet in een persbericht. "Binnen korte tijd kon niet alleen het oude marktaandeel worden teruggewonnen, maar deels zelfs worden verdubbeld."

"Een jaar geleden, na het faillissement van de onafhankelijke Nederlandse vestiging Thonet BV, besloot designmeubelproducent Thonet GmbH uit Frankenberg (Duitsland) dat het tijd was om een andere koers te gaan varen", vervolgt de woordvoerder. "Sindsdien worden de Nederlandse en Belgische markt door Thonet zelf bewerkt."

Het bedrijf meldt dat het de focus nu meer gericht op de klant en diens wensen en behoeften. "Wij zijn blij dat we deze belangrijke markten nu weer zelf bewerken en daardoor meer feeling met de markt hebben. De cijfers en de vele reacties maken duidelijk hoe belangrijk de persoonlijke relatie tussen producent en dealer is", aldus Peter Thonet.

Sinds een jaar wordt Thonet in de Benelux vertegenwoordigd door een verkoopteam onder leiding van René Nieuwendijk (head of exports). Het team bestaat verder uit Jan-Hein Vogel (country manager Nederland), die jarenlang voor Thonet heeft gewerkt en de markt goed kent, Karin van Watermeulen en Coen Verhoef (sinds juli 2013). Karin van Watermeulen is in België verantwoordelijk voor de onderdelen projectinrichting en woninginrichting, terwijl Coen Verhoef in Nederland speciaal is aangetrokken voor de woninginrichting. Voor het team biedt de directe marktbewerking grote voordelen.

"Hierdoor heb je sneller en daardoor makkelijker toegang tot dealers en architecten en krijg je automatisch een beter beeld van de lokale markt", vindt René Nieuwendijk. In Nederland is de jaaromzet van 2012 al in oktober 2013 geëvenaard, terwijl de omzet in België zelfs is verdubbeld.

Het succes van de nieuwe strategie blijft niet beperkt tot uitstekende omzetcijfers. Door de sterkere focus op wonen heeft het bedrijf volgens de woordvoerder inmiddels vier nieuwe dealers voor zich weten te winnen en hebben meer dan tien meubelspeciaalzaken Thonet opnieuw in hun collectie opgenomen. Daarnaast heeft Thonet enkele aansprekende projecten gerealiseerd, waaronder de inrichting van het bezoekersrestaurant van de Jaarbeurs in Utrecht en van het Van Gogh Museum in Amsterdam.

"Ook in de conferentiezaal in de Oude Abdij van Drongen bij Gent prijkt nu meubilair van Thonet. De Bauhaus-expositie bij Hartman Binnenhuisadviseurs in Rotterdam (van 4 oktober t/m 23 december 2013) maakt eveneens deel uit van deze nieuwe strategie en zet Thonet weer duidelijk op de kaart."

Overigens is er met betrekking tot het failissement van Thonet BV in 2012 een belangrijke correctie te maken op het persbericht van Thonet: het zelfstandige bedrijf van Frans Bruinsma (nu werkzaam bij Dauphin) ging failliet nadat Thonet Duitsland eenzijdig de samenwerking met het bedrijf opzegde. "Thonet wil de gehele Europese markt op dezelfde manier bewerken”, legde Jan-Hein Vogel toen uit. “En dat betekent dat het bedrijf de extra schakel van een aparte Nederlandse BV uit het leveringskanaal wilde halen. Op die manier kan op de gehele Europese markt hetzelfde prijs- en serviceniveau worden gehanteerd.”

<< November 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >