Workplace of the Future: 2e prijs voor Eckhart


Workplace of the Future: 2e prijs voor Eckhart
07-11-2013 8:48

Voor de internationale prijsvraag 'Workplace of the Future' is Eckhart uit meer dan tweehonderd inzendingen geselecteerd met het concept en ontwerp getiteld CoLab ('Collaboration is working with each other to do a task and to achieve shared goals'). Het bedrijf ontving de tweede prijs voor de visie op het kantoor van de toekomst, met 2020 als horizon.

CoLab combineert drie primaire drivers voor de ontwikkeling van de werkomgeving: Organisatie, IT en Ruimte. Via deze drivers is een modulair concept ontwikkeld, dat een antwoord kan geven voor het toenemende belang van samenwerking, communicatie en interactie.

'Een bureau gebruik je om papier op te leggen en een kop koffie en computer op te zetten. Opslag voor papier is als functie inmiddels ruim over zijn piek heen en is als aparte functie feitelijk al overleden in de werkomgeving. Met de ontwikkelingen op IT-vlak functioneert straks ieder oppervlakte als scherm en display; opslag zit al in de cloud. In plaats van open kantoortuinen met grote clusters werkplekken wordt ruimte weer belangrijk, met wanden als primaire drager voor de dagelijkse werkzaamheden', aldus een persbericht van het bedrijf.

'Ons ontwerp is gebaseerd op een modulair element in diverse vormen en maten, dat los of gekoppeld kan worden gecombineerd tot een veelvoud aan verschillende vormen en ruimtes. Zo ontstaat een divers landschap voor alle denkbare functies, van geconcentreerd werken tot open brainstorm rooms en van grootschalige video-conferencing tot ontspanning in een game zone', vervolgt het persbericht.

'In plaats van een horizontale plaat (bureaublad) als basiselement van het kantoor wordt een verticaal paneel de sleutel, met uitgebreide mogelijkheden voor afwisseling en variatie op ruimtelijk vlak. Optioneel met cup-holder voor de dagelijkse toevoer aan cafeïne'.

In historisch perspectief constateert Eckhart een ontwikkeling van papier via het netwerk naar de cloud, van de typemachine via de personal computer naar 'actieve oppervlakken', van mono-functionele ruimtes via flexwerken naar een divers multifunctioneel landschap. 'De klassieke, statische 'organization chart' wordt ingehaald door de netwerk-organisatie, waarin flexibele en wisselende teams als kleine meercellige organismen op projectbasis clusteren en weer opbreken. Interne verzuiling verdwijnt door deze nieuwe wijze van organiseren, met als volgende stap de ontwikkeling van meta-organisaties. Hierin clusteren organisaties met aanvullende competenties en rollen samen in een zoektocht naar synergie'.

De prijsvraag werd georganiseerd door Metropolis Magazine, een vooraanstaand design- en architectuurtijdschrift in de Verenigde Saten, in samenwerking met 'Business Interiors by Staples', de interieurtak van het Amerikaanse bedrijf Staples.www.eckhart.nl

<< November 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >