ARC Award voor Aubel & Shaw


ARC Award voor Aubel & Shaw
27-11-2013 13:16

Gisteren werden voor de tweede maal de ARC Awards uitgereikt. Van Aubel & Shaw wonnen met de ‘Well Proven Chair’ de ARC13 Award Stoelontwerp. De prijs voor het beste Stoelenontwerp is een initiatief van de Architect en Ahrend.

“Ahrend ontwerpt en produceert zelf meubelen, waaronder stoelen in Nederland Door het ARC 2013 Stoelontwerp te ondersteunen bieden wij jonge talentvolle ontwerpers een podium en stimuleren wij innovaties in de markt”, aldus Eugene Sterken (CEO Koninklijke Ahrend NV).

De ARC13 Award is uitgereikt in drie categorieën: Stoelontwerp, Architectuur en Interieur. In de categorie Stoelontwerp wonnen Aubel & Shaw met de 'Well Proven Chair'. Voor dit ontwerp is een uitvoerig onderzoek verricht om uiteindelijk het materiaal voor de stoel te kiezen. Het materiaal bestaat uit houtsnippers die gemengd zijn met een bio-resin waardoor een licht en duurzaam materiaal ontstaat waarbij ook veel aandacht is besteed aan het kleurgebruik.

Jan Brouwer, juryvoorzitter Stoelontwerp, over het winnende ontwerp: "Het hoofddoel van de Award uitreiking is de promotie van vernieuwende stoelontwerpen met speciale aandacht voor technologische innovatie. De "Well proven Chair" voldeed hier als beste aan.”

ARC13 Award Stoelontwerp wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste stoelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaand aan de toekenning. Bij de beoordeling let de jury op de functionaliteit en het karakter van de stoel. Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaalgebruik.

<< November 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >