Ondersteuning bij gebruik mobiele devices


Ondersteuning bij gebruik mobiele devices
12-12-2013 12:00

Werkomgevingspecialist Steelcase brengt met Gesture een bureaustoel op de markt, die gemaakt is voor de manier waarop mensen vandaag de dag werken. Steelcase heeft de stoel ontworpen op basis van onderzoek naar veranderende zithoudingen door het toenemende gebruik van mobiele devices op de werkvloer.Gesture past zich dynamisch aan aan de zithouding van de gebruiker en zorgt op deze manier voor optimale ondersteuning, wat volgens Steelcase leidt tot 'een geheel nieuwe zitervaring'. De bestaande generatie bureaustoelen is niet ontworpen met het oog op zithoudingen die het gevolg zijn van het veelvuldig en langdurig gebruik van mobiele devices op de werkvloer, zo blijkt uit onderzoek van Steelcase. Om deze reden heeft het bedrijf een bureaustoel ontwikkeld, de Gesture, die de nieuwe, veelvoorkomende voorkeurshoudingen van kenniswerkers wel optimaal ondersteunt. De ergonomie van de stoel zorgt voor een comfortabel en verantwoord gebruik van de desktop, laptop, notebook, tablet en smartphone.

Gesture is opgebouwd uit drie interfaces; een extra breed zitvlak, een middensectie en 360 graden armleuningen die meebewegen met de gebruiker.

De zitting is zo ontworpen dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld, wat ervoor zorgt dat gebruikers langer comfortabel kunnen zitten. Doordat de zitting rondom buigzaam is, wordt de bloedsomloop niet beperkt, ongeacht de zithoudingen die men aanneemt. De diepte van de zitting past zich eenvoudig aan, waardoor wordt tegengegaan dat gebruikers op het puntje van hun stoel gaan zitten.
De Gesture is uitgerust met een 3D LiveBack. In combinatie met een gepatenteerde synchroonmechaniek zorgt dit ervoor dat de rugleuning de bewegingen van de gebruiker perfect volgt, ook als dit draaiende bewegingen zijn.

De armleuningen zitten vast aan het heupgedeelte van de stoel, zodat de armen en schouders bij verschillende houdingen goed worden ondersteund. Doordat de armleuningen met de gebruiker meebewegen, kan die zijn armen desgewenst dichter bij het lichaam houden en ergonomisch verantwoord gebruik maken van alle mogelijke apparaten en devices.
"De interfaces van de zitting en de rugleuning bewegen synchroon met elkaar en met de houding van de gebruiker mee. Elk van de interfaces is afzonderlijk instelbaar zodat de stoel altijd optimaal is af te stemmen op de lichaamskenmerken en voorkeuren van individuele gebruikers", aldus Steelcase.

"De bureaustoel, die intuïtief in gebruik is, garandeert maximaal zitcomfort en door soepele gebruikersovergangen stimuleert het beweging. Met Gesture zet Steelcase de standaard voor een nieuwe generatie bureau- en vergaderstoelen. Het is de eerste stoel die een brug slaat tussen moderne technologie en het menselijk lichaam", besluit Steelcase.

www.Steelcase.nl

<< December 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >