Samenwerking Gispen en 12CU


Samenwerking Gispen en 12CU
07-10-2014 9:32

Gispen en 12CU zijn een samenwerking aangegaan voor het op de markt brengen van een realtime werkprocesscan. Deze scan maakt het mogelijk om de bezettingsgraad van werkplekken in een gebouw snel en doeltreffend te meten.

12CU heeft software ontwikkeld die zichtbaarheid in kantoren mogelijk maakt. Organisaties veranderen snel en de druk om kostenefficiënt te opereren groeit. "Dit heeft grote invloed op uw huisvesting en de daaraan gerelateerde processen", aldus een woordvoerder van Gispen. "Benchmarks tonen aan dat de gemiddelde bezettingsgraad van een werkplek onder de 50 procent ligt. Tegelijkertijd stelt een nieuwe generatie kenniswerkers andere eisen aan tijd, plaats en manier van werken."

De realtime werkprocesscan is een instrument dat duidelijk inzicht geeft in de werkelijke bezetting van gebouwen. "Deze informatie wordt doorlopend opgebouwd en u kunt zelf bepalen over welke periode u bepaalde informatie wilt zien. Daardoor heeft u mogelijkheden om de benutting van zowel de werkplekken als ruimtes in uw gebouwen te optimaliseren."

De tool stelt volgens Gispen organisaties in staat een kostenefficiënte werkplekstrategie te ontwikkelen die voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd. "De mogelijkheden met dit systeem zijn legio. Wij zien mogelijkheden voor haalbaarheidsonderzoeken, begeleiding van de herinrichting van een bestaand pand, inzicht in gebruik van de verschillende ruimtes en evaluaties van gerealiseerde huisvestingsconcepten."

In een activiteit gerelateerd huisvestingsconcept zoeken mensen hun werkplek op basis van de activiteit die ze op dat moment gaan uitvoeren. Hierdoor zijn vaste collega’s niet meer zonder meer op dezelfde plek in het gebouw te vinden. De software biedt hier oplossingen voor. "Zo kun je bij binnenkomst een bericht ontvangen waar je teamleden zich bevinden of op een scherm bij de ingang of op iedere etage zien wie zich waar bevindt. Er is een zoekfunctie voor lege werkplekken en je kunt zoeken op namen van collega’s. De koppeling met de bezettingsgraad software maakt het plannen van vergaderruimtes eenvoudiger."

Gispen en 12CU hebben de handen ineengeslagen om met deze werkprocesscan de inventarisatie van kantoren te vereenvoudigen en te optimaliseren. "Geen uitgebreide vragenformulieren meer maar op basis van de aanwezigheid van de werknemers op een bepaalde plek een analyse maken. Gispen en 12CU optimaliseren de real-time werkprocesscan voortdurend." Dit wordt onder andere gedaan op het Gispen-hoofdkantoor, dat dient als test laboratorium en demo-omgeving.

Op 2 oktober is de samenwerkingsovereenkomst getekend door Maurits van Berckel, commercieel directeur Gispen, en Eric Vermaat, directeur 12CU.

www.gispen.nl

Deel op Social Media

<< October 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >