Veilige lak bij Ahrend


Veilige lak bij Ahrend
14-11-2014 16:10

Kantoorinrichter Ahrend neemt het voortouw binnen de Cradle to Cradle-benadering met een nieuwe standaard in poederlakken. CEO Eugène Sterken zal tijdens het C2C Innovation Celebration & Product Symposium op 14 november 2014 in New York spreken over de nieuwe duurzame ontwikkelingen binnen het bedrijf.

"Ik ben blij dat we met Ahrend een nieuwe standaard creëren en hiermee een benchmark zetten binnen de industrie. Door een stap vooruit te denken hebben we nu een product dat zelfs de veiligheidsnorm van kinderspeelgoed overschrijdt", aldus Eugène Sterken

Ahrend werkt al 25 jaar aan duurzame oplossingen en heeft inmiddels 'indrukwekkende resultaten' behaald.  Door het standaardiseren van non-toxische lakken binnen de productlijnen laat het bedrijf naar eigen zeggen zien voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid en te investeren in zowel mens als milieu. "Ahrend staat garant voor een gezonde en veilige werkomgeving. Met een circulaire economie als visie streeft het bedrijf naar de meest duurzame oplossing: producten
van tijdloos design en dusdanige kwaliteit dat ze eindeloos kunnen worden hergebruikt."

Derhalve introduceert het merk een serie non-toxische lakken in een basispallet, die ontwikkeld zijn vanuit de Cradle to Cradle- filosofie. De lak is geschikt om toe te passen binnen Cradle to Cradle- gecertificeerde producten op 'Gold Level'.
De non-toxische poederlakken van Ahrend zijn niet belastend voor mens en milieu. Poederlak is vergeleken met natte lak al vele malen minder milieubelastend omdat het geen oplosmiddel bevat. Daarnaast zijn milieubelastende en voor de gezondheid schadelijke stoffen (zogeheten ‘red substances’) vervangen door onschadelijke varianten.

www.ahrend.nl

Deel op Social Media

<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >