Gispen laat 'Young Professionals' debatteren over CE


Gispen laat 'Young Professionals' debatteren over CE
26-11-2014 9:55

Leidinggevenden van morgen zien veel belang in de verdere ontwikkeling van Circulaire Economie (CE). Dit bleek tijdens een discussiemiddag over dit onderwerp voor young professionals georganiseerd door Gispen.

De invoering van CE staat nú al hoog op de agenda bij een aantal toonaangevende bedrijven en organisaties. Massale invoering blijft echter een kwestie van lange adem. De young professionals willen zelf dit proces graag versnellen "Het is zeker uit de stoffige hoek, maar het mag nog wel wat sexier", zo luidde een van de adviezen.

De discussie vond plaats op een 100 jaar oude salonboot, die zich met een hybride motor door de Amsterdamse grachten voortbewoog. Symbolischer kon bijna niet. Duurzaamheid stond namelijk centraal tijdens deze middag en met name de circulaire economie. Hoe was de stand van zaken met de invoering en welke rol zagen de young professionals voor zichzelf? Het besef dat het gebruik van grondstoffen eindig is, zorgt op dit moment voor een razendsnelle omslag van denken binnen het bedrijfsleven en overheid, bleek al snel tijdens de discussie. Toch moeten er nog steeds veel gebeuren wil CE algemeen gemeengoed zijn in Nederland.

CE streeft een economisch en industrieel systeem na, dat de herbruikbaarheid van producten, grondstoffen en het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen als uitgangspunt neemt en waardevernietiging in het totale systeem minimaliseert. Gispen staat achter deze uitgangspunten: "Gispen streeft ernaar om gebruik te stimuleren en daarmee waardevoller te maken dan eigendom. Het design van producten en concepten gaat uit van circulaire principes en maakt waardevermeerdering (upgrading en toevoeging) op een later moment niet alleen mogelijk maar zelfs logisch. Circulaire principes worden nu al zo veel mogelijk in de bedrijfsvoering ingepast. Daar waar mogelijk worden samenwerkingsverbanden gezocht."

Gispen participeert zelf in het EU project Use-it-Wisely, dat het gebruik van kennisgebaseerde, milieuvriendelijke, post-productie services als uitgangspunt heeft. Ook ontwikkelt de Culemborgde inrichter samen met TNO passende businessmodellen.

www.gispen.nl

Deel op Social Media

<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >