Gispen richt Copper8 circulair in


Gispen richt Copper8 circulair in
14-01-2015 8:00

Gispen gaat Copper8, een adviesbureau in Amsterdam gespecialiseerd in duurzaamheid, inrichten volgens de principes van 'circulaire economie' (CE).

Copper8 wordt géén eigenaar van de inrichting, maar betaalt slechts voor gebruik. Bij de keuze van het kantoormeubilair staan hergebruik en herwinning van grondstoffen centraal. Gispen-directeur Peter Veer: “Toepassing van Circulaire Economie is een speerpunt bij Gispen. De ontwikkeling van inspirerend design en tegelijkertijd het behoud van de waarde daarvan gaat nu al zoveel mogelijk hand in hand. Dit project is voor ons van strategisch belang om onze eigen kennis en kunde over CE praktisch te toetsen en verder te verbreden.”

In het kantoor van Copper8 is na de oplevering in februari, een mix te zien van Gispen-producten met een bewezen lange levensduur en onderscheidende materialen op het gebied van afbreekbaarheid of hergebruik. Zo zijn Gispen TM SteelTop werkplekken toegepast die bijna geheel uit één grondstof bestaan, zodat deze makkelijk afbreekbaar zijn.

"In de bibliotheek staan Gispen 101 stoelen die al in de jaren 30 van de vorige eeuw op de markt kwamen en zich meer dan ruimschoots hebben bewezen als het gaat om kwaliteit en herbruikbaarheid."

De keuze voor dit meubilair garandeert volgens Gispen ook toekomstige flexibiliteit. "Extra aantallen zijn namelijk makkelijk te leveren en gebruiksmogelijkheden eenvoudig uit te breiden, mochten werkzaamheden van Copper8, zoals verwacht, verder groeien."

Ook bij klant Copper8 is CE een speerpunt, stelt Copper8-directeur Cécile van Oppen. “Wij willen met ons kantoor graag onze identiteit uitdragen. Een maximaal circulair interieur hoort daarbij, waarbij we zowel ‘ervaren’ meubels inzetten maar ook meubels die volgens de circulaire principes ontworpen zijn. Wij houden van duurzame producten, waarvan bekend staat dat deze óók bij intensief gebruik mooi oud worden."

Daarom ligt samenwerking met Gispen voor de hand: "Gispen bleek in staat juist deze producten te leveren. Bovendien stond hun manier van samenwerken ons aan. Daarnaast is de wens van Gispen om klanten en leveranciers zoveel mogelijk bij de ontwikkeling van CE te betrekken, erg positief. Er staan immers nog veel vragen open over de optimale toepassing hiervan. Het ontwikkelen van meer kennis en het echt op gang brengen van een circulaire economie mét elkaar is daarom een voorwaarde.”www.gispen.nl

Deel op Social Media 

<< January 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >