Samenwerking Ahrend en Presikhaaf


Samenwerking Ahrend en Presikhaaf
01-06-2015 8:00

Presikhaaf Bedrijven en inrichter Ahrend hebben afgelopen vrijdag een langjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Ahrend richt zich daarbij op de ontwikkeling, productie en verkoop van meubelen voor het primair en voortgezet onderwijs, terwijl Presikhaaf Bedrijven zorgt voor de detachering, ondersteuning en begeleiding van Sociale Werkplaats (SW)-medewerkers.

Daarvoor gaat Ahrend een langdurige detacheringsovereenkomst aan met Presikhaaf Bedrijven. Alle medewerkers van Presikhaaf Schoolmeubelen (190 SW’ers en veertig mensen overig personeel) behouden hun baan.

Presikhaaf Bedrijven is het mens- en arbeidsontwikkelbedrijf voor de regio Midden-Gelderland. De organisatie heeft als onderdeel van elf gemeenten in de regio Midden-Gelderland de doelstelling mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijke arbeidsplaats te begeleiden. In dit kader produceert de organisatie onder de naam Presikhaaf Schoolmeubelen al ruim 50 jaar in eigen regie meubilair voor het primair en voortgezet onderwijs.

De intensieve samenwerking tussen Ahrend en Presikhaaf Bedrijven houdt in dat Ahrend de schoolmeubelactiviteiten verder uitbouwt. "Deze zullen onder de vertrouwde naam Presikhaaf Schoolmeubelen op de bestaande locatie en met alle medewerkers worden gecontinueerd", aldus een woordvoerder van Ahrend. "Presikhaaf Bedrijven zal zich daarbij primair gaan richten op het detacheren, intensief begeleiden en ontwikkelen van alle betrokken SW-medewerkers."

CEO van Ahrend Eugène Sterken licht toe: “Door deze samenwerking bundelen we onze krachten op het gebied van innovatieve schoolmeubelen en een krachtig sociaal beleid. Onder de vlag van Koninklijke Ahrend NV zal Presikhaaf Schoolmeubelen zich verder gaan specialiseren als leverancier van tijdloze en solide meubelen voor het primair en voortgezet onderwijs. Een geweldig merk met karakter! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het met de hulp van alle betrokkenen zal lukken om de gemeenschappelijke ambitie van Ahrend, Presikhaaf Bedrijven en de betrokken gemeenten te realiseren om deze werkgelegenheid voor de regio te behouden, met name voor mensen die onder de Participatie-doelgroep vallen. Ik weet ook zeker dat we door de samenwerking nog beter kunnen inspelen op behoeften van besturen en scholen in het primair en voortgezet onderwijs.”

Joost van Loon, CEO van Presikhaaf Bedrijven, is ingenomen met de beoogde samenwerking: “Deze samenwerking past uitstekend in ons beleid om met bedrijven samen te werken die mensen uit de doelgroep van de Participatiewet in het reguliere werkproces kunnen en willen laten meedoen. De samenwerking met Ahrend zorgt voor het behoud van werkgelegenheid in de regio en continuïteit in dienstverlening voor onze klanten.”

“Wij kunnen ons dankzij de samenwerking in de regio volledig gaan concentreren op het detacheren, optimaal begeleiden en ontwikkelen van mensen met een arbeidsbeperking. Ahrend gaat de onderneming verder uitbouwen. Kortom, een echte win-winsituatie, zowel voor onderwijsinstellingen als voor de betrokken medewerkers, Presikhaaf Bedrijven en Ahrend”, aldus Van Loon. 

Met de samenwerking geven Ahrend en Presikhaaf invulling aan de doelstelling vanuit de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 van kracht is. Doelstelling van deze wet is de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Joost van Loon: “De Participatiewet is voor ons een bron van inspiratie als het gaat om samenwerkingen van sociaal ondernemerschap. Wij hopen hiermee de toon te zetten in Nederland en dat goed voorbeeld goed doet volgen. Volgens ons laat deze stap zien dat mensen met een arbeidsbeperking prima kunnen worden ingezet wanneer je met die beperkingen rekening houdt.  Zij hebben kwaliteiten in huis, waar Ahrend graag gebruik van maakt en het laat zien dat deze mensen kwaliteitsproducten kunnen maken waar je trots op kunt zijn.”

Naast de sociale functie is het volgens Ahrend-CEO Sterken goed mogelijk de onderneming op een bedrijfsmatige manier te leiden. “De productiefaciliteit is modern en schaalbaar, en de kwaliteit en gedrevenheid van de mensen die bij Presikhaaf Schoolmeubelen werken, zijn uitstekend. Daarnaast verwacht Ahrend substantiële voordelen te kunnen behalen door schaalgrootte en efficiencyverbeteringen. Op die manier kunnen we er samen met de medewerkers en Presikhaaf Bedrijven voor zorgen dat onderwijsinstellingen ook in de toekomst kunnen werken met hoogwaardige meubelen van Presikhaaf Schoolmeubelen die voorzien in hun behoeften en wensen.”

www.ahrend.nl

Deel op Social Media 

<< June 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >