Samenwerking Bruynzeel en Philips


Samenwerking Bruynzeel en Philips
16-06-2015 8:30

Bruynzeel Storage Systems en Philips zijn een samenwerking aangegaan voor circulaire verlichting van de negen hallen tellende productiefaciliteit in Panningen. Gisteren (15 juni) werd deze samenwerking officieel bekrachtigd en ondertekend door Igor La Vos, CEO Bruynzeel Storage Systems en Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux. De verlichting is in samenwerking met Op het Veld Elektrotechniek gerealiseerd.

Igor La Vos, CEO Bruynzeel Storage Systems “De circulaire gedachte zit in onze genen. Van de opzet van onze ontwerpen tot het aanbrengen van poedercoatings, in alles kijken we hoe het beter, pragmatischer en vooral minder kan. Om hierin écht meters te maken, zoeken we actief naar partners die dezelfde circulaire visie uitdragen en heel belangrijk: ernaar handelen.” Philips kwam met een aantrekkelijke budget-neutrale oplossing, die voorzag in een lichtoplossing met de meest energiezuinige producten en maximaal (her)gebruik van grondstoffen. “Deze samenwerking is voor ons een logische keus” aldus Igor La Vos.

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: “Circulair Lighting verandert niet alleen onze lichtconsumptie, maar breekt ook met een oude manier van zaken doen. Bruynzeel neemt niet langer producten af die licht geven, maar alleen het licht zelf. Deze revolutionaire manier van denken draagt bij aan maximaal hergebruik van apparatuur en zoveel mogelijk behoud van grondstoffen. Het  geeft afnemers grote voordelen in de bedrijfsomgeving op het gebied van productiviteit én effectiviteit. Deze samenwerking met Bruynzeel gaat  verder dan alleen duurzaam inkopen."

De professionele binnenverlichting van Philips is volgens de fabrikant ontwikkeld op basis van de circulaire economie en wordt de komende jaren voor een vast bedrag door Bruynzeel ingekocht. Philips blijft eigenaar van de armaturen en lampen en Bruynzeel wordt de gebruiker ervan. "Hiermee is niet alleen het product circulair, maar vooral het business model conform circulaire economie vormgegeven. De verantwoordelijkheid voor beheer, onderhoud en innovatie ligt bij Philips. Door nu al innovatieve technologie toe te passen  kan er tot 73 procent op totale energieconsumptie bespaard worden. Tegelijkertijd is het licht ‘vriendelijker’ en warmer, waardoor werknemers meer rust aan de ogen ervaren en minder vermoeid zijn als ze thuis komen."

"De focus verschuift naar een circulaire manier van denken, waarin het niet meer draait om het ‘bezit’ maar om het  ‘gebruik’." Philips is op het spoor gezet van circular lighting door architect Thomas Rau. "Je neemt geen producten meer af, maar diensten. Light as a service. Naar aanleiding van deze ontwikkeling heeft Thomas Rau een afzonderlijke unit opgezet, Turntoo , om dit model te promoten en te ondersteunen. Sindsdien werken Philips en Turntoo nauw samen in de verdere ontwikkeling van circulaire economische product-service combinaties." Philips wil met circulair lighting een nieuwe lichtoplossing bieden met de meest energiezuinige producten, waarvan Philips het gebruik én hergebruik van grondstoffen maximaliseert.

www.bruynzeel.nl

Deel op Social Media 

<< June 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >