Milieuprijzen voor Gispen


Milieuprijzen voor Gispen
22-06-2015 8:31

Gispen heeft de Lean and Green Logistic Star ontvangen. "Dankzij een aantal slimme wijzigingen in de distributieketen is in 5 jaar tijd een besparing van 22 procent aan CO2-uitstoot gerealiseerd", aldus de inrichter uit Culemborg. Afgelopen maart behaalde Gispen ook al de Lean and Green Personal Mobility Award.

Het behalen van de Lean and Green Logistic Star is de volgende stap na toekenning van de Lean and Green Logistic Award 5 jaar geleden. Deze Award-winnaars zeggen toe om in een periode van vijf jaar hun CO2-uitstoot op logistiek gebied aantoonbaar met minimaal twintig procent te reduceren.

In het plan van aanpak dat Gispen destijds ontwikkelde, werd de gehele eigen distributieketen, tot en met de eindmontage van meubels bij de klant, onder de loep genomen. Het aantal aanrijmomenten werd fors gereduceerd. "Zo werden routes slimmer ingeroosterd en verminderde het aantal vrachtauto’s én servicebussen. Tegelijkertijd werd het vervoer meer op maat georganiseerd door bijvoorbeeld inzet van kleinere vrachtauto’s. Het aantal ritten kon eveneens worden teruggeschroefd dankzij bijscholing van logistieke medewerkers. Zij werden breder inzetbaar en hoefden minder een beroep te doen op gespecialiseerde collega’s. Daarnaast werden de vrachtauto’s van de huisvervoerder voorzien van schonere motortechnologie. Bovendien zag Gispen kans het assemblageproces uit te voeren op locatie of zogenaamde pop-up factories in de buurt van de locatie."

“Het behalen van de ‘Lean and Green Star’ is een belangrijke waardering voor onze constante focus op duurzaamheid en milieubesparingen,”stelt Gispen-directeur Peter Veer.“Hier zijn we dan ook trots op, hoewel het behalen van deze prijs nooit een streven op zich is geweest. Het is het gevolg van ons gevoel van verantwoordelijkheid. Waar mogelijk willen we het milieu te ontzien. Daar zijn we voortdurend en minutieus mee bezig.”

Een andere, zeer recente, bevestiging van dit beleid is het behalen van de Lean and Green Personal Mobility Award in maart. Hiervoor ontwikkelde Gispen een plan van aanpak met de ambitie een reductie van meer dan twintig procent CO2-uitstoot op personenmobiliteit. Gispen wil dit bereiken door medewerkers die met hun auto naar het werk reizen te stimuleren vaker thuis te werken of voor het openbaar vervoer te kiezen. "Daarnaast krijgen deze medewerkers een training in zuinig rijden en wordt een deel van de leasevloot vervangen door auto’s met schonere motoren."

www.gispen.nl

Deel op Social Media 

<< June 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >