Drentea opent 'GreenField'


Drentea opent 'GreenField'
24-06-2015 8:30

Naast de fabriek van Drentea is recentelijk een bijzonder terrein ingericht. Het betreft het zogenoemde 'GreenField', een 20.000 vierkante meter tellend tuin- en parklandschap met alle kenmerken van groene techniek, sociale innovatie en ‘het kweken van bewustzijn’ naar mogelijke alternatieven in een circulaire economie.

"Drentea is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid", aldus een woordvoerder van de fabrikant van projectmeubilair. "Om dit te blijven en uit te bouwen, ontwikkelen we ons eigen circulaire ‘GreenField’ direct naast onze productielocatie in Emmen. In het GreenField werken we mee aan een duurzame vergroening van industriegebied en omgeving, met volop ruimte voor biodiversiteit."

Drentea legt daarbij de focus op duurzame gewassen en grondstoffen, het testen van grondstoffen en materialen, kennisontwikkeling met ‘Groene chemie’ in Zuidoost-Drenthe en Noord-Nederland, samenwerking met onderwijs- en kennisinstellingen, sociale inzet van mensen, het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen, het ontwikkelen van de regio en vergroening & biodiversiteit.

"Ten behoeve van ontwikkeling en kennis wordt nauw samengewerkt met diverse partners vanuit overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Drentea speelt hierin een actieve rol naar meer samenhang en regie op biobased stimuleringsinitiatieven in Zuidoost-Drenthe en Noord-Nederland. Vanuit die gezamenlijke visiekunnen nieuwe initiatieven beter worden ingericht."

www.drentea.nl

Deel op Social Media 
 

<< June 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >