Gispen over op zonne-energie


Gispen over op zonne-energie
21-09-2015 8:32

Gispen heeft onlangs 352 zonnepanelen in gebruik genomen, geplaatst door Solar Comfort uit Geldermalsen. De installatie van deze zonnepanelen past volgens een woordvoerder naadloos in het beleid van het bedrijf de milieubelasting zoveel mogelijk te minimaliseren en tegelijkertijd het menselijk welzijn zoveel mogelijk te optimaliseren.

Dankzij deze plaatsing kan Gispen de energiebehoefte van de eigen kantoren en showroom in Culemborg nu volledig dekken met stroom afkomstig van de zon.Wim Dingemans, Hoofd Technische Dienst vanGispen: “Hiermee hebben we weer een van onze voornemens van ons milieubeleid gerealiseerd. Met de zonnepanelen wekken we op jaarbasis 77.000kWh stroom op. Ruim voldoende voor de energievoorziening van onze kantoren en showroom in Culemborg. De CO2-reductie van dit systeem is grofweg vijftig ton op jaarbasis. Dankzij het monitoringsysteem kunnen we de actuele status online volgen. Ook de historie van het systeem kan tot in detail worden vastgelegd.”

Het zonnepanelensysteem is verdeeld over twee daken en tweevoudig georiënteerd. Hierdoor kan Gispen zoveel mogelijk opgewekte stroom zelf gebruiken en belast het bedrijf het bestaande elektriciteitsnet zo min mogelijk. Rinie Evertse van Solar Comfort: “Gispen focust zichzelf op hoogkwalitatieve en duurzame producten. Onze zonnepanelen sluiten daarop aan. Deze hebben een grondig testprogramma doorlopen, zodat deze ná montage op het dak, optimaal zullen renderen. Ook zeer belangrijk: de zogenaamde omvormers, het hart van het systeem, zijn van de best verkrijgbare kwaliteit. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat opbrengstvergelijkingen tussen deze omvormers automatisch worden gemaakt en eventuele afwijkingen, alarmmeldingen of gebeurtenissen automatisch worden gemeld. Ook de opbrengstrapportage gebeurt geheel automatisch.”

www.gispen.nl


Deel op Social Media 

<< September 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >