Ahrend ontwikkelt circulair lesprogramma


Ahrend ontwikkelt circulair lesprogramma
12-10-2015 10:00

Ahrend heeft in samenwerking met het My Circular Futureproject van Stichting Duurzaam Geleerd (SDG) een circulair lesprogramma ontwikkeld. Het eerste project wordt uitgevoerd aan een groep bovenbouwleerlingen van het Hyperion Lyceum te Amsterdam. Dit heeft als thema ‘nieuwbouw en design volgens circulaire economie’.

De leerlingen van het Hyperion Lyceum krijgen de komende maanden les in een zestal circulaire thema’s. Deze zijn gerelateerd aan de toekomstige bouw en gebruik van hun nieuwe schoolgebouw die in 2018 gerealiseerd wordt.

Met de het ontwikkelen en uitvoeren van deze lesprogramma wordt circulaire kennisoverdracht onder toekomstige generaties bevorderd, iets wat Ahrend ziet als een noodzakelijke ontwikkeling op weg naar een circulaire economie. "Doel van het programma is om jongeren bewust te maken van de necessiteit en kansen van de circulaire economie. Leerlingen maken kennis met de praktijk binnen het bedrijfsleven en komen in gesprek met diverse (duurzaamheid) experts. De architect van het nieuwe schoolgebouw, Ector Hoogstad Architecten, is ook betrokken in de het project."

Om het lesprogramma ook op andere scholen te introduceren lanceert Ahrend op 18 november a.s. tijdens hun Circular Seminar een eigen platform hiervoor. "Dit is een initiatief om, binnen het voortgezet onderwijs, docenten en scholieren te betrekken bij circulair ondernemen. Alleen door kennis over te dragen aan de toekomstige generaties wordt de cirkel echt rond gemaakt."

www.ahrend.nl

Deel op Social Media 

<< October 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >