Ahrend lanceert Circulair Platform


Ahrend lanceert Circulair Platform
23-11-2015 15:00

Vorige week vond de officiële opening plaats van het Our Circular Future platform. Doel van het platform is om een bijdrage te leveren aan onderwijs over circulaire economie. Met het platform maakt Ahrend het voor bedrijven toegankelijk om circulair onderwijs op scholen te stimuleren.

Alleen door kennis over te dragen aan de toekomstige generaties wordt de cirkel echt rond gemaakt. Het platform werd geopend tijdens het Ahrend Circular Symposium onder toezicht van bijna 200 aanwezige gasten. Het Symposium vond plaats op woensdag 18 november  en was een feestelijke viering ter gelegenheid van 25 jaar duurzaamheid bij Ahrend. Onder meer Henk-Jan Beltman van Tony’s Chocolonely, Suze Gehem van de Groene Grachten en Marcel Jacobs van Philips gaven vanuit verschillende invalshoeken inspirerende sessies over circulaire economie.

Ahrend heeft het Our Circular Future platform gelanceerd om circulaire lesprogramma’s op zoveel mogelijk scholen te introduceren. Op het platform worden bedrijven en scholen bijeen gebracht en kan een school geadopteerd worden zodat zij circulaire lesprogramma’s ontvangen. Inmiddels zijn de eerste vijf scholen geadopteerd. De circulaire lesprogramma’s die de scholen ontvangen worden door Ahrend in samenwerking met Stichting Duurzaam Geleerd (SDG) ontwikkeld en zijn voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Ook kunnen scholen die de lesprogramma’s willen uitvoeren zich aanmelden via het platform.

Het Ahrend Circular Symposium vond plaats om 25 jaar duurzaamheid bij Ahrend te vieren. Zes sprekers met ieder een expertise op het gebied van circulaire economie, gaven vanuit verschillende invalshoeken inspirerende en praktische voorbeelden. Ahrend blikte terug op hoe circulaire economie al 25 jaar in hun vezels zit maar keek vooral naar de toekomst en naar duurzaamheid in de bredere zin van het woord. Onder meer het sociaal ondernemerschap vanuit de samenwerking met Presikhaaf Bedrijven en de rol die Ahrend speelt in het overdragen van circulaire kennis via het Our Circular Future platform stond tijdens het symposium centraal.

www.ahrend.nl

Deel op Social Media 

<< November 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >