Ahrend pleit voor meer beweging


Ahrend pleit voor meer beweging
15-01-2016 9:10

Veel zittend werken leidt tot gezondheidsrisico’s voor werknemers, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Ondanks deze kennis zijn met name Nederlanders erg goed in zitten. We zitten maar liefst 7,4 uur per dag, een record in Europa. Het gevolg hiervan is dat werkgevers voor een groot deel opdraaien voor de zorgkosten. Bovendien worden die kosten steeds hoger. Kantoorinrichter Koninklijke Ahrend ondersteunt daarom organisaties bij het stimuleren en faciliteren van bewegen op de werkvloer.

"Afwisselend zittend en staand werken wordt de standaard", is de overtuiging van Arnold Struik, Concept & Design Director Ahrend. Met de introductie van het nieuwe werkplekconcept Ahrend Balance zit/sta voegt Ahrend naar eigen zeggen de daad bij het woord.

"Naast een verlaagd risico op vroegtijdig overlijden en diverse ziektes, waaronder diabetes en hart- en vaatziektes levert meer bewegen ook een hogere productiviteit en efficiëntie op. Staand vergaderen duurt bijvoorbeeld 34 procent minder lang dan zittend vergaderen, blijkt uit een onderzoek van de University of Missouri. Een goede werkgever kijkt niet alleen naar de kosten, maar zorgt ook voor de welzijn en het comfort van zijn medewerkers. En geeft dus prioriteit aan beweging op het werk. Een goed doordachte inrichting kan helpen. Een eenvoudig en goed begin is om bijvoorbeeld de koffiepanrty of de printer wat verder van de kantoortuin te plaatsen of zit/sta-werkplekken aan te bieden."

Zit/sta-werkplekken zijn volgens Ahrend niet alleen voorbehouden aan de Google’s en Booking.com’s van deze wereld. "We zien dat de vraag naar zit/sta-functionaliteit vanuit verschillende branches en van ZZP’er tot multinational toeneemt. In Scandinavië is het aanbieden van een zit/sta-werkplek bijvoorbeeld al lang de norm. Het gaat echt om een cultuurverandering. Ook in Nederland moet de afwisseling in zittend en staand werken normaal worden. Wij helpen bedrijven bij de transitie naar productiever en gezonder werken.Het advies is om veel te bewegen en in ieder geval niet meer dan vijf uur per dag achter elkaar te zitten. Het onlangs geïntroduceerde zit/sta-werkplekconcept Ahrend Balance maakt het eenvoudig de balans tussen zitten en staan te vinden", aldus Arnold Struik.

Met de toevoeging van zit/sta aan het Ahrend Balance werkplekconcept komt Ahrend tegemoet aan de toenemende vraag naar gezonde werkomgevingen op maat. "Klanten vragen steeds vaker om innovatieve werkomgevingen die welzijn en productiviteit stimuleren. Werkomgevingen die tegelijkertijd helpen de identiteit, cultuur en dynamiek van een organisatie zichtbaar te maken."
http://vicinity.picsrv.net/985/e4b5ba3007bc787006bb83ed7316488b/6375/AhrendBalance2.jpg

Ahrend Balance is het meest modulaire en duurzame werkplekconcept uit de geschiedenis van Ahrend. "Dit werkplekconcept kenmerkt zich door een balans tussen design, ergonomie en functionaliteit. Ahrend Balance zit/sta heeft een rank ontwerp, een mooie afwerking en is door een gepatenteerde pootbevestiging en pootgeleiding extra stabiel."

"Door het goed doordachte modulaire ontwerp is Ahrend Balance in maar liefst meer dan 1,2 miljoen configuraties beschikbaar. Uniek aan dit werkplekconcept is dat de vele uitvoeringen, van een enkele concentratiewerkplek tot meerpersoons bench-opstellingen met wandpoten, mogelijk zijn in één programma. Dankzij het gepatenteerde Quick-fix mechanisme kan het blad zonder te schroeven aan het frame geklikt worden. Ahrend Balance is ontworpen volgens principes van de circulaire economie, is volledig recyclebaar en Cradle to Cradle Silver Certified."

Ahrend Balance helpt werknemers een actieve en gezonde werkhouding te vinden. Struik: "Het is kinderlijk eenvoudig. Zit minder, sta op en beweeg!"

www.ahrend.nl

Deel op Social Media<< January 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >