Ahrend introduceert Smart Working Services


Ahrend introduceert Smart Working Services
30-05-2016 8:30

Ahrend introduceert Smart Working Services, slimme technologische apps die facility managers en werknemers helpen productiever te werken. De eerste service is de Smart Working App waarmee medewerkers snel hun collega’s en beschikbare werkplekken vinden. Een tweede introductie betreft een slimme Asset Management App voor facility managers. Ahrend zet met de introducties stevig in op het aanbieden van diensten voor de werkomgeving.

"Het werken op kantoor is voortdurend aan verandering onderhevig", aldus een woordvoerder over de nieuwe diensten van Ahrend. "Gebouwen en werkprocessen worden intelligenter en medewerkers verwachten een goede werkomgeving en de beste ondersteuning. Bovendien zijn werknemers van huis uit gewend om te werken met smartphones en apps. Ahrend speelt hierop in met de Smart Working Services."

De Smart Working-app werkt op basis van beacon technologie. De Ahrend PuK, geïntegreerd in het werkblad, bevat deze technologie. "Zodra een medewerker zijn smartphone op de PuK plaatst, krijgt deze via de app automatisch de melding om in te checken. Eenmaal ingecheckt, kunnen collega’s zien waar de medewerker zich bevindt. Vanuit de app kan de medewerker collega’s zoeken, een bericht sturen of direct bellen. De smartphone laadt via de PuK bovendien draadloos op."
De service biedt de facility manager een maandelijks dashboard met gebruik van werk-, vergader- en concentratieplekken. "Hiermee kan deze beter managen op energie, schoonmaak en onderhoud. Deze gegevens zijn wegens privacy redenen van medewerkers geanonimiseerd."

Arnold Struik, Concept & Design Director bij Ahrend: "Uit recent onderzoek  naar werkplekbeleving door onderzoeks- en adviesbureau Integron blijkt dat de belangrijkste functie van het kantoor is verschoven van een werkplek naar een ontmoetingsplek. De voornaamste reden om naar kantoor te komen is om collega’s te ontmoeten, kennis te delen en samen te werken. De app ondersteunt werknemers hierbij en maakt samenwerken een stuk gemakkelijker."

De Asset Management App is een tweede introductie van Ahrend. De app biedt facility managers de mogelijkheid vanuit een app het meubilair te beheren. "Asset Management wordt hierdoor ineens een stuk eenvoudiger." Centraal binnen de app staat een QR-code die wordt aangebracht op het meubilair. Nadat de facility manager deze QR-code met zijn mobiel of tablet scant, krijgt hij een aantal keuzes: locatie wijzigen, schade melden, bestellen en bellen. "Zo maakt de app het mogelijk de locatie en/of status van het meubelstuk te wijzigen en te updaten. Moet een stoel van de tweede naar de derde verdieping? Dan is deze later altijd terug te vinden. De service maakt het ook mogelijk direct een probleem te melden, te inventariseren wat de ouderdom is van het meubilair, om hier vervolgens een economisch en circulair veranderplan op los te laten. Het maakt het bovendien gemakkelijker overheadkosten door te belasten naar de verschillende afdelingen of vestigingen."

"Goed overzicht houden over het meubilair en de staat van onderhoud is vaak moeilijk", zegt Struik. "Met deze dienst ontzorgen wij facility managers. Deze nieuwe tools vormen de start van een nieuw tijdperk binnen de werkomgeving. Onze volgende release, een digitaal ergonomisch paspoort, staat al in de startblokken."

www.ahrend.nl

Deel op Social Media<< May 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >