Interstuhl/Velto lanceert 'We Follow'


Interstuhl/Velto lanceert 'We Follow'
01-06-2016 8:00

Velto in Zoetrwoude lanceert de campagne 'We Follow', gericht op het bevorderen van circulariteit.

Meer en meer bedrijven gaan op zoek naar alternatieven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit zijn ook belangrijke onderwerpen bij kantoorwerk. Werknemers willen zich thuis voelen en hun eigen werkomgeving vorm geven. Door al deze ontwikkelingen ging Velto anders kijken naar mens & maatschappij, bedrijfsvoering en winst. Zo vormde Velto haar circulaire gedachtegoed en een circulair aanbod.

Velto is al bijna 40 jaar exclusief importeur van het duurzame, high-end merk Interstuhl in Nederland en België. In 2015 werd een naamsverandering doorgevoerd; de naam Velto werd vervangen door Interstuhl. "Naast de verkoop van Interstuhl, hebben we Velto recentelijk opnieuw gelanceerd om ons circulair aanbod te communiceren. Met de campagne ‘We Follow’ vieren we de nieuwe start van Velto en willen we zo veel mogelijk mensen uitnodigen om samen met ons circulair te gaan denken en te gaan werken. We zien Velto als de circulaire voorhoede van Interstuhl", aldus Interstuhl/Velto directeur Wilbur van der Velde.

Door te gaan denken in een circulair systeem, heeft Velto nieuwe producten, diensten en marktmogelijkheden gecreëerd. Zoals het 5-stappenplan van Velto dat gericht is op continu hergebruik van de Interstuhl stoelen, in welke fase ze zich ook bevinden. Stap 4 is Re-design: onder leiding van partner Studio Wederzijds krijgen de stoelen een nieuwe ‘look & feel’ door nieuwe stoffering (uit de collectie genomen stoffen), stoere stiksels en houten armleggers (afvalhout). Sociaal ondernemer Joustra zorgt voor de uitvoering. Stap 4 sluit aan bij wat er in de markt gaande is; klanten vragen om een kantooromgeving ‘met een ziel’. Een omgeving die met passie is ontworpen, die raakt met beleving en waarbij de identiteit van het bedrijf direct afstraalt op medewerkers en klanten.

In het kader van practice what you preach heeft Velto het magazijn omgetoverd tot een Circulair Concept Store; een stijlvol, waardevast en prikkelend interieur waar relaties welkom zijn om te (net)werken, te trainen en/of een tussenstop te maken. Naast de producten van Interstuhl en Bimos (industriestoelen) kunnen zij zich hier laten inspireren door partners zoals Weder en NNOF.

Als de Interstuhl stoelen echt aan hun einde zijn, dan sluit Velto de cirkel met stap 5 Re-cycle. Door de acht designprincipes van Interstuhl bij het ontwerp, is het in deze laatste fase relatief eenvoudig om de stoelen te recyclen tot waardevolle grondstoffen. Dit doet Velto met behulp van een lokale afvalverwerker. Velto berekent de exacte milieubesparing en overhandigt het certificaat hiervan aan de klant. Verder onderzoeken Velto en partners hoe ze waarde aan deze grondstoffen kunnen toevoegen. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een nieuw product dat vervaardigd wordt uit het kunststof van de rugleuningen.

http://www.interstuhl.nl

Deel op Social Media 

<< June 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >