Interstuhl breidt portfolio uit


Interstuhl breidt portfolio uit
06-06-2016 9:59

Interstuhl kondigt een joint venture aan met de fabrikant van projectmeubilair uit Mössinger: Begasit Gauger+Söhne  & Co. KG en lanceert hiermee een nieuw, veelbelovend productsegment op het gebied van zitten in wachtruimtes, zalen, scholen en congresruimtes.

Voor Interstuhl was 2015 een zeer succesvol jaar. En de tekenen dat dit succes in 2016 wordt overschreden zijn goed. Sinds half mei is Interstuhl meerderheidseigenaar van een joint venture met Begasit, de traditionele fabrikant van zitplaatsen en projectinrichting. De specialist uit Meßstetten-Tieringen van innovatieve en technisch geavanceerde bureaustoelen breidt daarmee haar wereldwijd succesvolle portfolio uit met diverse collecties bezoekersstoelen en multifunctionele tafels. Interstuhl CEO Helmut Link: "We breiden ons aanbod uit van complementaire producten waarnaar een grote vraag is in de markt - onze verkoopafdeling is volledig voorbereid."

Bernd Gauger, CEO Begasit Gauger + Söhne  & Co. KG, Helmut en Joachim Link, CEO Interstuhl Büromöbel GmbH & Co. KG.

Interstuhl producten zijn zitplaatsen van hoge kwaliteit met ecologische, economische en ergonomische efficiëntie. Ze worden gekenmerkt door esthetiek, technische innovatie en kwaliteit van het hoogste niveau. Met de bekroonde Begasit-collectie VLEGS en een hoogwaardige collectie van stoelen en tafels gemaakt van metaal en hout, breidt de specialist van professioneel zitten haar  kantoormeubilair portfolio nu uit met hoogwaardige creaties voor de inrichting van hotels, conferentie- en multifunctionele zalen, onderwijs- en zorginstellingen.

Interstuhl heeft in het verleden herhaaldelijk bewezen dat behoud of uitbreiding van banen geen loze belofte is: innovatie en investeringen bewijzen de moed die nodig is om grenzen te overschrijden, om interdisciplinair te werken en steeds weer iets nieuws te proberen. In dit verband dient men de combinatie van de bedrijven te zien. "Interstuhl en Begasit zullen samenwerken als partners, en met Interstuhl als grootste eigenaar neemt zij de verkoopactiviteiten voor beide bedrijven op zich. Begasit CEO Bernd Gauger blijft de onderneming in haar hoedanigheid leiden en ook het aantal werknemers zal niet veranderen", verzekeren de verantwoordelijken.

Interstuhl CEO Joachim Link is blij met de samenwerking met de naburige fabrikant uit Baden-Württemberg: "Begasit en Interstuhl hebben veel overeenkomsten: Als een regionaal geworteld familiebedrijf hebben beiden een lange bedrijfsgeschiedenis. Begasit is zelfs al meer dan een eeuw actief in de industrie. Onze mentaliteit en bedrijfsfilosofie zijn identiek, we zien het behoud van sociale rechtvaardigheid en de gevoelige omgang met natuurlijke hulpbronnen als een van de grootste uitdagingen voor onze zakelijke activiteiten. We kijken uit naar ons wederzijdse succes, op het gebied van ons bedrijf, maar ook op gebied van onze werknemers - meer dan 800 in totaal."

Al meer dan vijf decennia transformeert Interstuhl de nieuwste wetenschappelijke inzichten in high-performance producten om zitten op de werkplek zo aangenaam mogelijk maken. Alle producten - van draaistoel tot communicatiemeubelen - worden ontwikkeld en geproduceerd in Meßstetten-Tieringen, zij dragen het kwaliteitskeurmerk "Made in Germany" en worden regelmatig onderscheiden met internationale designprijzen. Op dit punt doet Begasit niet onder aan Interstuhl. De stoel VLEGS werd bijvoorbeeld bekroond met het felbegeerde keurmerk iF Design Award 2015. "De uitstekende kwaliteit van Begasit Collections zorgt ervoor dat er een sterke vraag is in de markt naar stapelbare stoelen en multifunctionele tafels ", aldus Helmut Link. "Voor Interstuhl is het assortiment zeer complementair. Samen bieden we een uitgebreide en aantrekkelijke portfolio voor professionele zitoplossingen in het kantoor en in de projectmeubilair sector."

www.interstuhl.nl

Deel op Social Media<< June 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >