Geslaagd feest Concept Gallery


Geslaagd feest Concept Gallery
01-07-2016 8:30

Concept Gallery Amsterdam vierde recentelijk de zomer met het verhaal van de makers van Jane Motorcycles uit Brooklyn NYC. Op 23 juni 2016 vonde  het tweede zomerfeest van de Amsterdamse inspiratiehub voor interieurliefhebbers plaats. Tijdens dit event vertelden oprichters Adam Kallen en Alex DiMattio over motoren, mode, hospitality en het verhaal achter hun succesvolle concept store. Het werd een geslaagd feest.

Mede dankzij fans als Ryan Reynolds en David Beckham groeide Jane Motorcycles uit tot één van de hotspots van Brooklyn, de bruisende en creatieve satelliet van New York City. Het idee voor Jane Motorcycles ontstond toen Adam en Alex tijdens een van de vele motorritten in de stad vergeefs zochten naar een plek waar ze zich thuis voelden. Met hun eigen concept store creëerden ze een thuishaven voor zowel bikers als creatievelingen. Vergeet het beeld van die intimiderende biker hangout. De heren creëerden een plek waar iedereen welkom is om te genieten van de schoonheid en techniek van custom bikes van onder andere Ducati, Moto Guzzi, en Yamaha. Maar ook van een kop koffie, kleding en kunst. Verwacht er dan ook geen mannen met smeer aan hun handen, de garage waar gesleuteld wordt, is een paar kilometer verderop.

Beide oprichters hebben een creatieve achtergrond. Adam in mode en e-commerce, Alex ging naar de kunstacademie en groeide op tussen de ronkende motoren. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het design van de winkel, alle grafische uitingen en de ontwerpen voor hun eigen kledinglijn. De winkel dankt haar naam aan het motormeisje uit Alex’ jeugd dat – tegen alle clichés in – crossbike reed. De ruimte fungeert als galerie die een podium biedt aan alles wat motorcycle chic is. David Bols (partner Concept Gallery): “In een tijd van clicks versus bricks heeft een winkel alleen meerwaarde als het een ervaring biedt. Jane Motorcycles brengt een verhaal tot leven.”

De Concept Gallery fungeert sinds 2014 als designplatform en opgericht door partners uit elkaar versterkende productgroepen. Ze bundelen hun krachten om interieurprofessionals en consumenten op het hoogste niveau te inspireren. Zo organiseert het platform regelmatig events rondom vernieuwende interieur verhalen van over de hele wereld. In de Concept Gallery zijn de nieuwste meubels van Thonet, designervloeren van Senso, karpetten van Limited Edition, een maatwerk keuken van Julia en verlichting van Oligo gecombineerd tot een loftachtig interieur. Bezoekers kunnen er terecht voor advies en bestellingen.

www.conceptgallery.nl

Deel op Social Media<< July 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >