Lezing Kitty de Groot tijdens Interieur Kortrijk


Lezing Kitty de Groot tijdens Interieur Kortrijk
14-10-2016 10:23

Tijdens de vakbeurs Interieur in Kortrijk houdt interieurspecialist Kitty de Groot een lezing. Op zaterdag 15 oktober vanaf 15.00 uur zal zij in hal 3 (in Bar Le Banquet Gaulois) spreken over 'Nieuwe werkvormen'.

Vorig jaar kwam het boek #Nieuwe Werkvormen op de markt, waarin De Groot, samen met de Franse interieurjournalist Françoise Bronner, ruim 120 Nederlandse architecten, interieurarchitecten, designers, consultants en gebruikers interviewde. Tezamen met vele referentiebezoeken geven de auteurs in hun boek een beeld van de invloed van maatschappelijke, economische, technologische en milieuveranderingen op het gebied van kantoorhuisvesting en in de projectenmarkt (hotels, retail, scholen) in de laatste 5 jaar.De presentatie zal rijk geïllustreerd worden met relevante projectenvoorbeelden en vele foto’s . De volgende onderwerpen komen aan bod: 'Het Nieuwe Werken van 2005 tot 2020', 'De invloed van cultuur', 'Duurzaamheid, gezondheid en economie' en 'Creativiteit'.

De auteurs zijn internationaal opgeleide specialisten uit Nederland en Frankrijk. Kitty de Groot (NL 1970) is strateeg in interieurarchitectuur- en productontwerp en freelance journalist voor het vaktijdschrift Inside Information. Haar interesse ligt in de creatie van positieve interacties tussen ontwerp en gebruikers van verschillende culturele achtergronden. Hiertoe onderzoekt zij behoeften van gebruikers, individuen, groepen en organisaties en bekijkt deze in relatie tot maatschappelijke, economische, technologische en culturele ontwikkelingen.

De Groot studeerde cum laude af als Industrieel Ontwerper aan de Technische Universiteit Delft, specialiseerde zich in menselijke productinteracties aan Loughborough University en in Business Administration aan de Queens Belfast University. Later volgde zij de studie Interieurarchitectuur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (wat zij altijd al had willen doen).Zij werkte voor internationale merken – Philips, LogicaCMG, Samas (nu Ahrend), Sealskin en sinds de start voor JOOLZ – aan verschillende innovaties, product-, interieur- en businessontwerpen. De Groot woonde als kind in Amerika en Duitsland, ze studeerde in Nederland, Engeland en Ierland en werkte in Indonesië en Frankrijk. Ze werkt nu in Nederland. In haar creatief, strategisch en beeldend vermogen neemt deze brede achtergrond een belangrijke plaats in.


https://interieur.be/biennale/2016/events/talk-new-ways-working-kitty-de-groot-inside-information


Deel op Social Media 

<< October 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >