Ahrend presenteert bijzondere stoel


Ahrend presenteert bijzondere stoel
11-10-2016 8:32

In aanloop naar Wereld Trombose Dag op 13 oktober 2016 hebben Stichting Project Laura en Koninklijke Ahrend samengewerkt om de droom van Laura Brussaard tot werkelijkheid te laten komen: de productie van de Laura-fauteuil.

De Laura-fauteuil is een product met een bijzonder verhaal. Laura Brussaard studeerde Product Design aan de Hogeschool van Amsterdam en is door het gebruik van de anticonceptiepil in combinatie met een erfelijke afwijking op 17-jarige leeftijd overleden. De opbrengst van de stoel gaat volledig naar Stichting Project Laura. Deze stichting zet zich in om bewustwording rondom het gebruik van de pil, en het daarmee verhoogde risico op trombose, te vergroten.

In 2012 begon Laura Brussaard aan haar studie Product Design waar zij bezig was haar droom te verwezenlijken: meubels ontwerpen waar kwetsbare groepen zich veilig in kunnen voelen.
In de eerste maanden van haar studie ontwierp ze een stoel die het doel heeft te fungeren als een veilige plek voor iedereen. Ze schetste een stoel die omkeerbaar is met een verschil in zithoogte, voor zowel kinderen als volwassenen.

Om Laura’s droom uit te laten komen, is haar schets uitgewerkt door medestudenten en designer Bas Pruyser. Samen met het Ahrend design team is de schets verder ontwikkeld tot een prototype dat uiteindelijk tot leven is gekomen in de Laura-fauteuil.

“Ik weet nog goed dat Gerard - de vader van Laura - het verhaal en het ontwerp van Laura voor het eerst aan ons presenteerde. Beide hebben een diepe indruk op ons gemaakt. We voelen ons oprecht vereerd dat wij mogen helpen de droom van Laura te kunnen verwezenlijken en in deze vorm ook iets te kunnen betekenen voor de Stichting Project Laura”, aldus Arnold Struik, Concept & Design Director bij Ahrend.

Stichting Project Laura is opgericht door de ouders van Laura: Gerard en Anita Brussaard. Gerard Brussaard: “Met Stichting Project Laura willen we onder een groter publiek bekend maken dat dit vaker gebeurt bij jonge meisjes. De pil kan, helemaal in combinatie met een erfelijke afwijking, snel verkeerd uitpakken. Met de verkoop van de Laura-fauteuil willen wij meer aandacht en bewustwording creëren bij huisartsen, om deze gevaarlijke combinatie eerder te herkennen.”

www.ahrend.com

Deel op Social Media<< October 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >